PalloTV - ”Sopimuksettomuus on uusi tilanne, kuten monella muullakin”, keskikenttäpelaaja Lasse Ikonen
TULEVAT PELIT:

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Extra
|
13.11.2023

”Sopimuksettomuus on uusi tilanne, kuten monella muullakin”, keskikenttäpelaaja Lasse Ikonen

Kotimaiset sarjat on saatu päätökseen ja seuroissa on käynnistynyt uudelleen rakentamisen aika. Eteen- ja ylöspäin pyrkiville pelaajille tämä on usein epävarmuuden ja epätietoisuuden aikaa. Mistä löytää kehittymisen mahdollistava seuraava steppi uralla?

AC Oulua viime kaudella edustanut keskikenttäpelaaja Lasse Ikonen, 20, on tästä hyvä esimerkki. Käytyään läpi oululaisen junioriputken hän päätyi aluksi AC Oulun rosterin jatkoksi ja pelaamaan Kakkosta. Peliaika liigajoukkueessa jäi vähälle, joten hän lähti hakemaan peliaikaa lainasopimuksella Ykkösen IF Gnistanista kaudella 2022.

Ikonen palasi Ouluun täksi kaudeksi, mutta joutui jälleen tyytymään jämäminuutteihin liigassa ja peliaika piti hakea Kakkosesta. Se ei tietenkään riitä nuorisomaajoukkueiden vakiokasvolle. Hän tarvitsee haastavan ympäristön ja kovia kehittäviä pelejä. Kun seura päätti olla käyttämättä sopimuksessa ollutta optiota, hänelle ei jää muuta vaihtoehtoa kuin lähteä hakemaan tarvittava peliaika muualta.

PalloTV tapasi Ikosen ja kysyi, miten hän otti sen, kun seura ilmoitti, ettei hän kuulu sen tulevaisuuden suunnitelmiin? Miten hän on käsitellyt asian? Miten hänen ajatusprosessinsa kulkee, kun hän etsii itselleen sopivaa sarjaa, seuraa ja pelipaikkaa? Miltä markkina muutoin näyttää pelaajan näkökulmasta katsottuna? Miten hän suunnittelee etenevänsä pelipaikan löytämisessä?

Toimittaja: Junnu Leskelä