PalloTV - Akseli Puukko allekirjoitti pitkän sopimuksen FC Lahden kanssa
TULEVAT PELIT:

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkösliiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Ykkönen

Ykkönen

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
16.11.2023

Akseli Puukko allekirjoitti pitkän sopimuksen FC Lahden kanssa

Nuorten maajoukkueiden vakiokasvo pysyy seuraavat kolme kautta Mustissa Kuhnureissa.

FC Lahti on solminut nuoren puolustajan Akseli Puukon kanssa jatkosopimuksen, joka ulottuu kauden 2026 loppuun asti. Päättyneellä kaudella hän pelasi yhteensä 15 liigaottelua. Puukolla on ikää 17 vuotta.

Kauden alkupuoliskolla Puukko sai vastuuta FC Lahden yhteistyöseuran Reippaan riveissä. Pelit sujuivat mallikkaasti, joten nuori puolustaja pääsi näyttämään kynsiään myös liigan puolella. Puolivälin krouvin jälkeen Puukko sai säännöllisemmin vastuuta FC Lahden paidassa ja kellotti liki täydet minuutit kauden viimeisissä otteluissa.

– Reippaassa pelit kulkivat alkukaudella omasta mielestäni hyvin ja, kun kausi eteni, sain joitain minuutteja liigassa. Pelasin niissä mielestäni ihan hyvin. Loppukautta kohti mennessä pääsin pelaamaan paljon edustuksessa ja pääsin hyvin mukaan liigan tempoon, Puukko muistelee mennyttä kautta FC Lahden lehdistötiedotteessa.

Puukko on erittäin tyytyväinen päättyneeseen kauteen, mutta hän odottaa kieli pitkällä jo tulevaa kesää. Nuori mies haluaa kehittyä jalkapalloilijana ja tarvitsee kehittyäkseen jokaisen liikenevän peliminuutin.

– Peleissä, joissa pelasin, pystyin hyvin analysoimaan sitä, missä pärjäsin jo ja missä on vielä kehitettävää. Pääsääntöisesti olen tyytyväinen tähän kauteen, mutta minulla on jo kova into ja nälkä päästä jatkamaan siitä, mihin henkilökohtaisesti jäin päättyneellä kaudella. Haluan hioa kehityskohteitani paremmaksi kohti ensi kautta ja tulevaa, Puukko kertoo FC Lahden lehdistötiedotteessa.

Puukko on nuorten maajoukkueiden vakiokasvoja. Hän pelasi ensimmäiset maaottelunsa kaudella 2021. Tämän kauden aikana Puukko pääsi pukemaan päälleen myös vanhemman ikäluokan, alle 19-vuotiaiden edustuspaidan. Parhaillaan hän on oman ikäluokkansa maajoukkueen mukana Itävallassa, jossa hän kantoi
kapteenin nauhaa 2-5 tappioon päättyneessä ottelussa.

Puukon mukaan maajoukkuekutsut ja pelit ovat nostaneet hänen itseluottamustaan.

– Peli kulki hyvin myös maajoukkueissa, etenkin vuotta vanhempien EM-karsinnoissa sain hyvin peliaikaa. Se nosti itseluottamusta, kun tuli vastuuta ja onnistumisia. Maajoukkuepelit toimivat myös hyvänä mittarina siihen, missä pärjään ja missä on kehitettävää, Puukko kiteyttää FC Lahden tiedotteessa.

Lähde: FC Lahti/PalloTV

Artikkeliin liittyviä aiheita: