PalloTV - Odotettu valinta - Vasara päätyi FC Interin päävalmentajaksi
TULEVAT PELIT:

Ykkönen

Ykkösliiga

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
17.11.2023

Odotettu valinta – Vasara päätyi FC Interin päävalmentajaksi

Uusi sopimus on kaksivuotinen. Mukana tulee myös FC Hongan kakkosvalmentaja Riku Paularinne, jonka pesti on myös kaksivuotinen.

Tragediat voivat myös yhdistää. Näin kävi FC Interin ja Vesa Vasaran tapauksessa, kun toinen joutui hankkiutumaan eroon päävalmentajastaan epäasiallisen käyttäytymisen vuoksi ja pestuumarkkinoille pahasti jälkijunassa, toinen joutui työttömäksi työnantajan talousvaikeuksista johtuen. Kohtalo toi osapuolet yhteen ja Vasara toimii jatkossa turkulaisseuran valmentajana.

FC Interin ja Vasaran välinen sopimus on kaksivuotinen. Vasaran mukana tulee myös täydennys FC Interin esikuntaan, kun FC Hongassa pitkään työskennellyt Riku Paularinne aloittaa turkulaisten valmennuksessa. Vasaran tavoin Paularinne raapusti nimensä kaksivuotiseen sopimuspaperiin.

Vasara on Veikkausliigan kokeneimpia valmentajia, mutta silti rivien määrä hänen ansioluettelossaan on vähäinen. Pelaajauransa päätyttyä Vasara valmensi FC Hongan reservijoukkuetta Pallohonkaa. Sen jälkeen hän oli apuvalmentajana FC Hongassa ja HJK:ssa, kunnes otti espoolaisseuran päävalmentajuuden vastuulleen kaudesta 2017 lähtien.

Vasara viihtyi FC Hongan peräsimessä peräti seitsemän kauden ajan. Tämä painoi vahvasti vaakakupissa, kun FC Inter päätyi valitsemaan Vasaran uudeksi päävalmentajaksi.

- Korostimme päävalmentajan valintakriteereissä tietämystä kotimaisesta jalkapallokentästä. Koimme tärkeäksi, että päävalmentajalla on olemassa olevat verkostot suomalaisiin toimijoihin sekä ymmärrys Interin nykyisen joukkueen vahvuuksista sekä laajemmin Veikkausliigasta. Tämä auttaa varmistamaan, että uuden päävalmentajan aloittaessa työnsä voimme keskittyä täysin seuran strategisten tavoitteiden läpiviemiseen, FC Inter Turku Oy:n hallituksen puheenjohtaja Nikolas Håkans kommentoi seuran verkkosivuilla.

- Koimme keskusteluissamme Vasaran kanssa ajatusmaailmojemme kohtaavan erittäin hyvin sekä seuratoiminnan että suomalaisen jalkapallon osalta, ja uskomme hänen olevan loistava henkilö luotsaamaan Interin edustusjoukkuetta eteenpäin seuran kartoittamalla tiellä.

Artikkeliin liittyviä aiheita: