PalloTV - Mikko Viitikko palaa lainasopimuksella FC Lahden puolustukseen
TULEVAT PELIT:

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
21.11.2023

Mikko Viitikko palaa lainasopimuksella FC Lahden puolustukseen

190-senttinen toppari uhkuu haluja päästä pelaamaan kahden vaikean ja vuoristoratamaisen Ruotsin kauden jälkeen.

FC Lahden puolustus saa paluumuuttajan. Seurassa kolmen kauden ajan 2019-21 pelannut Mikko Viitikko siirtyy lahtelaisten riveihin koko kauden mittaisella lainasopimuksella. Viitikon pelaajaoikeudet omistaa ruotsalainen Trelleborgs FF.

Viitikko on alkujaan helsinkiläinen, mutta hänen uransa ei lyönyt läpi HJK:n riveissä. Viitikko pakkasi laukkunsa ja pelasi kolme kautta Vaasan Palloseurassa. Kaksi ensimmäistä kautta meni rotaatiomiehen roolissa, mutta viimeisellä kaudellaan 2017 hän nousi vaasalaisten avainpelaajien joukkoon.

Hyvät otteet Veikkausliigassa poikivat Viitikolle sopimuksen norjalaiseen Fredrikstadiin. Loukkaantuminen sotki kuitenkin Norjan urapolun suuntimat. 190-senttinen toppari palasi kotimaahan ja valitsi seurakseen FC Lahden, jossa hän viihtyi lopulta kolme kautta.

Uusi mahdollisuus luoda uraa ulkomailla aukesi, kun nousua Ruotsin pääsarjaan tavoitellut Trelleborgs FF kiinnitti huomiota Viitikkoon ja kiinnostui hänen palveluksistaan. Ruotsin keikka sisälsi niin ylä- kuin alamäkiäkin.

– Talvikausi sujui hyvin ja olin kunnossa. Sain alkukaudesta paljon vastuuta. Korttitilini tuli kuitenkin täyteen kesätauon aikana ja olin pelikiellossa, kun joukkueen peli alkoi kulkea. Olimme lähellä tavoittelemaamme nousua, mutta menetimme kauden aikana muutaman kerran tyhmästi pisteitä ja nousu jäi ihan muutaman pisteen päähän, Viitikko taustoittaa ensimmäistä Ruotsin kauttaan FC Lahden kotisivuilla.

Toinenkin kausi oli Viitikon näkövinkkelistä samanlainen. Alku oli hyvä, loppu ei.

– Toinen kausi oli rankka. Talvikaudella pelasin kaikki ottelut ja olin kapteenina. Kun kausi alkoi, niin istuin ensimmäiset pelit penkillä. Pääsin avaukseen viidennessä pelissä ja minulle sattui sellainen ”kerran viiteen vuoteen” -virhe. Seuraavaksi olinkin avauskokoonpanossa joskus syksyllä. Sitä ennen sain minuutteja penkiltä. Meillä vaihtui myös kauden aikana valmentaja, Viitikko jatkaa kokemuksistaan Lahden verkkosivuilla.

Kokemuksistaan johtuen Viitikko on tyytyväinen, että FC Lahti ja Trelleborgs FF pääsivät lopulta lainasopimukseen.

– Alla on vaikea kausi, joten odotan innolla, että pääsen pelaamaan futista, Viitikko päättää.

Artikkeliin liittyviä aiheita: