PalloTV - AC Oulu täydentää vauhdilla rivejään
TULEVAT PELIT:

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Veikkausliiga

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
23.11.2023

AC Oulu täydentää vauhdilla rivejään

Seura on julkaissut viiden uuden hankinnan nimet tämän viikon aikana. Osa sopimuksista on tehty uuteen Ykköseen noussutta reservijoukkuetta silmällä pitäen, mutta AC Oulu ei varsinaisesti ole täsmentänyt, ketkä ovat ensisijaisesti liigajoukkueen ja ketkä reservin pelaajia.

Tällä viikolla tietokoneen näppäimistö on ollut lujilla AC Oulun toimistolla, kun seura on julkaissut uusien pelaajien sopimuksia. AC Oulu on kertonut tehneensä paperit Samuli Höltän (MP), Jesse Huhtalan (SalPa), Otto Salmensuun (SalPa), Asla Peltolan (FC Honka/Akatemia) ja viimeksi Juho Lehtirannan (KTP) kanssa. Osa pelaajista on profiililtaan sellaisia, että heidät on hankittu selkeästi reservijoukkue OLS:n vahvuuteen.

Samuli Hölttä on tuttu oululaisille jalkapallokatsojille. Keskuspuolustaja palaa kotikonnuilleen kolmen kiertolaisvuoden jälkeen. Haukiputaan Pallosta lähtöisin oleva Hölttä pelasi ensimmäiset miesten sarjojen pelit kasvattiseurassaan ja Herculeksessa, kunnes lähti kokeilemaan siipiään Ykkösessä. Hölttä pelasi JIPPO:ssa kauden 2021 sekä MP:ssä kaudet 2022 ja 2023. Höltän sopimus on kaksivuotinen.

Salon Palloilijoiden riveistä tulee kaksi pelaajaa. 23-vuotias hyökkääjä Jesse Huhtala ja 19-vuotias laituri Otto Salmensuu jättävät Joutsenlauman siirtyäkseen astetta kovempiin ympyröihin.

Nuoresta iästään huolimatta Huhtala on pelannut miesten otteluita jo useassa seurassa. Hän on saanut kokemusta Kolmosesta Veikkausliigaan asti PJK:ssa, Ilveksessä, PEPO Lappeenrannassa, HJS:ssä, FC Hakassa ja SalPa:ssa. Kukkaan hän puhkesi vasta viime kaudella SalPa:ssa, jonka riveissä hän teki kymmenen maalia.

Salmensuu on lahtelaisen jalkapallokoulun kasvatti, joka siirtyi FC Reippaan junioreista Saloon kesken kauden 2022. Viime kaudella hän aloitti pelit SalPa:ssa, mutta siirtyi kesän ikkunassa lainasopimuksella Kakkosessa pelanneeseen Pallo-Iiroihin. Teknisesti ottaen Salmensuun paperit siis käyvät vain kääntymässä SalPa:n hallussa.

Huhtalan sopimus on 1+1 -vuotinen ja Salmensuun 2+1 -vuotinen. Molempien pelaajien sopimuksessa on seuran jatko-optio.

Juho Lehtiranta on 21-vuotias oikean pakin tontilla viihtyvä pelaaja. HJK:n kasvatti on pelannut KTP:ssä viimeiset kaksi kautta. Hänellä oli Kotkaan voimassaoleva sopimus, mutta seuran pudottua sarjaporrasta alemmaksi KTP antoi Lehtirannalle mahdollisuuden siirtyä Veikkausliigaan. Lehtirannan sopimus on 1+1 -vuotinen seuran optiolla.

Asla Peltola on 19-vuotias keskikenttäpelaaja, joka teki AC Oulun kanssa 2+1 -vuotisen sopimuksen. Hän on HJK:n kasvatti, mutta kuului FC Hongan organisaatioon viimeiset 2,5 kautta. Peltola siirtyi Klubista FC Hongan junioreihin kesken kauden 2021. Viimeiset kaksi kautta hän pelasi FC Honka/Akatemiassa.

Peltola on toisen polven palloilija. Hänen isänsä Mike Peltola pelasi 167 liigaottelua FC Oulussa, VPS:ssä ja HJK:ssa. Isä-Peltola edusti myös AC Oulua kaudet 2005 ja 2006.

Artikkeliin liittyviä aiheita: