”Honka on edelleen hieno ja rakas seura minulle”, kapteeni Henri Aalto – PalloTV
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Liigacup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Ykköscup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Liigacup

Ykköscup

Liigacup

Liigacup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Se suomalainen jalkapallosivusto

Extra
|
24.11.2023

”Honka on edelleen hieno ja rakas seura minulle”, kapteeni Henri Aalto

PalloTV tapasi Hongan viime kauden kapteenin Henri Aallon ja kysyi, miten tieto Hongan konkurssista otettiin vastaan Honka-yhteisössä? Minkälaisena hän nyt näkee Hongan tulevaisuuden?

Aalto itse on varsinainen iki-Honka, jonka pelaajaura päättyi tähän kauteen. Miten hän on käsitellyt asian, kun kapteenin viimeiseksi tehtäväksi jäi toimia jonkinlaisen ”konkurssiasiamiehenä”? Mitä muut seurat voisivat oppia Hongan kohtalosta? Mitkä ovat kapteenin viimeiset terveiset Honka-yhteisölle?

FC Hongan matka Veikkausliigassa päättyi äkillisesti, kun sen taustalla olleen Esport-yhtiön pääomistaja Färid Ainetdin veti pois taloudellisen tukensa. Seurasi äkillinen ja odottamaton konkurssi, joka jätti Hongan pelaajat, valmennuksen ja muun edustusjoukkueen ympärillä toimineen henkilöstön tyhjän päälle sekä ilman palkkaa.

Tapahtumat ovat ihmetyttäneet ja lyöneet laineita pitkin jalkapalloilevaa Suomea. Äkillistä tapahtumaketjua ja etenkin Ainetdinin menettelyä on ollut vaikea ymmärtää. Liiketoiminnallisesti asiassa ei ole mitään epäselvää. Ainetdinilla on oikeus tehdä omilla rahoillaan mitä haluaa. Joka maksaa, hän päättää.

Huonoa praxista, salailua, heikkoa viestintää ja epäinhimillistä menettelytapaa on sen sijaan vaikeampi selittää, saati ymmärtää. Miksi taustayhtiön väki ”pakeni vuorille” ja aloitti radiohiljaisuuden heti kun asia nousi julkisuuteen?

Miksi sitä ei voitu vain kertoa, jos rahat olivat loppu? Ja mielellään ajoissa, jotta kaikki asianosaiset olisivat osanneet varautua palkanmaksun ja työsuhteen loppumiseen. Ei kai se olisi ollut liikaa vaadittu? Nyt menettelystä jäi perin epäinhimillinen ja epäammattimainen maku.

Toimittaja: Aleksi Rouvinen

Artikkeliin liittyviä aiheita: