PalloTV - ”Tavoitteena on pelata Mestarien liigaa tulevaisuudessa”, maalivahti Johannes Viitala, Ilves
TULEVAT PELIT:

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Extra
|
28.11.2023

”Tavoitteena on pelata Mestarien liigaa tulevaisuudessa”, maalivahti Johannes Viitala, Ilves

Ilveksen maalivahtilupaus Johannes Viitala, 17, on positiivinen esimerkki siitä, miltä nuorten veskareiden maailma voi parhaimmillaan näyttää. 193-senttinen nuorisomaajoukkueiden vakiokasvo otti viime kaudella ensimmäisiä askeleitaan miesten peleissä. Hän solmi ensimmäisen aikuisten ammattilaissopimuksensa kesällä ja debytoi Veikkausliigassa loppukaudesta. Ei huono.

Ilveksen edustusjoukkueen kanssa solmittu sopimus pitää hänet Tampereella kauden 2025 loppuun saakka. Sopimusta voi pitää merkkinä siitä, että seurassa uskotaan häneen. Ilves on leipomassa hänestä seuraajaa sen nykyiselle ykköstorjujalleen Otso Virtaselle.

PalloTV tavoitti Viitalan koulunsa pihalta ja kysyi, miten koulunkäynnin ja urheilun yhdistäminen toimii käytännössä? Milloin hänen on määrä kirjoittaa ylioppilaaksi?

Minkälainen maku hänelle itselleen jäi viime kaudesta? Viitala haki peliminuuttinsa pääosin Kakkosesta, vaikka harjoitteli edustusjoukkueen mukana. Miten tärkeänä hän pitää sitä, että sai säännöllistä peliaikaa koko kauden?

Nuorten maalivahtien peliaika on tunnetusti herkkä laji. Missä vaiheessa peliajasta ja ykkösmaalivahdin asemasta tulee välttämätön pakko?

Joko ulkomailla pelaaminen pyörii mielessä? Viitala on jo ehtinyt käymään ulkomailla näytillä, minkälaisia kokemuksia ne olivat? Missä Viitala näkee itsensä pelaavan tulevaisuudessa?

Toimittaja: Mika Laakso

Artikkeliin liittyviä aiheita: