PalloTV - Raitala vaihtaa lähiötunnelmaan
TULEVAT PELIT:

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Veikkausliiga

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
11.12.2023

Raitala vaihtaa lähiötunnelmaan

HJK:n hylkäämä konkaripuolustaja teki kaksivuotisen sopimuksen Gnistanin kanssa.

Veikkausliigaan mitä suurimmalla todennäköisyydellä nouseva Gnistan on saanut takalinjoilleen oikean supervahvistuksen. 35-vuotias puolustaja Jukka Raitala on tehnyt kaksivuotisen sopimuksen Kipinän kanssa. Vasta viime perjantaina HJK julkaisi tiedon, ettei se tee jatkosopimusta Raitalan kanssa.

Sananparsi ei esittely kaipaa sopii hyvin Raitalan pelaajauraan. Se on kuitenkin niin pitkä ja ansiokas, ettei kertaukselta voi välttyä. Raitala lähti HJK:n riveistä maailmalle kesän 2009 siirtoikkunassa. Hänen ensimmäinen seuransa ulkomailla oli Bundesliigassa pelannut TSG 1899 Hoffenheim, jonne Raitala siirtyi lainasopimuksella. Hoffenheim lunasti Raitalan sopimuksen irti kauden 2009-10 päätteeksi.

Seuraavan kahden kauden aikana Raitala kävi lainalla SC Paderbornissa ja espanjalaisessa Osasunassa. Kauden 2012-13 alkajaisiksi Raitala siirtyi Heerenveeniin, joka maksoi hänestä 800 000 euron suuruisen siirtokorvauksen. Raitala viihtyi Hollannissa aina helmikuuhun 2015, jonka jälkeen hän jatkoi uraansa Tanskassa ja Norjassa - ensin FC Vestsjaellandissa, sen jälkeen Aalborg BK:ssa ja lopulta vuonomaan Sogndal IL:ssä.

Raitalan ulkomaan kierros päättyi Yhdysvaltoihin maan ammattilaisliigaan MLS:ään. Hän pelasi jenkeissä viidellä kaudella edustaen Columbus Crew'tä, Montreal Impactia ja Minnesota Unitedia. Raitala palasi Suomeen ja Klubiin kaudeksi 2022.

Raitalalla on pelattuna 64 A-maaottelua ja lähes 60 nuorten maaottelua. Huuhkajien paidan hän puki viimeisen kerran päälleen 13.11.2021, jolloin Suomi voitti vieraissa Bosnia-Hertsegovinan 3-1.

Artikkeliin liittyviä aiheita: