PalloTV - Gnistan rakentaa liigapuolustusta
TULEVAT PELIT:

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Veikkausliiga

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
16.12.2023

Gnistan rakentaa liigapuolustusta

31-vuotias Teemu Penninkangas siirtyy FC Lahdesta Kipinän muonavahvuuteen.

Gnistan on rakentamassa erittäin kokenutta puolustusta ensi kauden joukkueeseen. Tuoreimpana sopimuksena seura julkisti Teemu Penninkankaan siirtymisen Kipinän takalinjoille. Sopimuksen pituutta ei ole kerrottu. Penninkangas on pelannut FC Lahdessa viimeiset kolme kautta.

Penninkangas on Alavuden Pallo-Veikkojen kasvatti, joka aloitti aikuisuransa SJK:n riveissä jo viime vuosikymmenen alkuhämärissä. Hän pelasi SJK:n lisäksi seuran kakkosjoukkueissa eli Kerho 07:ssä ja SJK Akatemiassa aina kauteen 2016 asti. Sen jälkeen Penninkangas kävi läpi kolme seuraa yhtä monessa kaudessa. Vuosina 2017-19 hän pelasi Ilveksessä, FC Interissä ja FC Lahdessa.

Penninkankaan matka yhden Lahdessa vietetyn vuoden jälkeen jatkui Irlantiin, jossa hän pelasi maan pääsarjaa Sligo Roversin joukkueessa. Kausi oli rikkonainen koronarajoitusten vuoksi. Penninkangas palasi Lahteen heti seuraavaksi vuodeksi ja edusti Mustia Kuhnureita kolmen kauden ajan.

Penninkankaan tilillä on 175 liigaottelua, mikä tekee hänestä yhden Veikkausliigan kokeneimmista pelaajista. Pelipaikaltaan hän on toppari tai laitapakki.

Veikkausliigan lisenssikomitean päätöksiä ei ole vielä tullut, mutta joukkueen rakentamisesta päätellen Gnistanin paikka FC Hongan korvaajana on enää muodollista nuijan kopautusta vaille valmis. Jo aikaisemmin seura teki sopimuksen HJK:sta siirtyneen Jukka Raitalan kanssa.

Artikkeliin liittyviä aiheita: