PalloTV - Liigaseurat saivat lisenssin - Gnistan odotetusti FC Hongan tilalle
TULEVAT PELIT:

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Veikkausliiga

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
19.12.2023

Liigaseurat saivat lisenssin – Gnistan odotetusti FC Hongan tilalle

Nousijaseuroille annettiin nippu olosuhteita koskevia parannusmääräyksiä. Erityisesti EIF:n puutelista on pitkä.

Helsinkiläinen IF Gnistan nousee Veikkausliigaan konkurssiin menneen FC Hongan tilalle. Gnistanin nousu täydennysmenettelyssä varmistui, kun Suomen Palloliiton lisenssikomitea myönsi ensi kaudeksi liigalisenssin kaikille Veikkausliigan seuroille. Osassa lisensseistä on taloudellisia ja erityisesti olosuhteisiin liittyviä ehtoja.

Molemmat nousijat - Gnistan sekä Veikkausliigaan suoraan pelaamalla noussut EIF - joutuvat tarkimman suurennuslasin alle. Lisenssikomitean päätös sisältää erityisesti EIF:n osalta tiukkoja määräyksiä. Raaseporilaisseura ei pääse yhteenkään otteluun varsinaiselle kotikentälleen ennen kuin sen tekonurmi on vaihdettu uuteen.

Tekonurmen vaihtamisen lisäksi Raaseporin kaupunki ja EIF joutuvat tavalla tai toisella kasvattamaan Tammisaaren Keskuskentän katsomokapasiteettia elokuun loppuun mennessä. Keskuskentällä on katsomopaikkoja noin 1 200 hengelle. Vanha puinen katettu katsomo vetää reilut 200 katsojaa ja loput perusmallisiin kevytrakenteisiin avokatsomoihin.

Gnistanin tilanne on hivenen parempi. Helsinkiläisseuran tulee varmistaa tiettyjen oheistilojen kuten pukuhuoneiden, lääkintähuoneen ja antidoping-tilan liigakelpoisuus.

Molemmat seurat voivat joutua siirtymään varakentille kauden viimeisissä kotiotteluissa. Kummankin kotistadionilla suoritetaan valaistusmittauksia. Niiden tulosten perusteella tehdään päätökset, voiko EIF tai Gnistan pelata omalla kotikentällään valaistusta vaativissa otteluissa 1. syyskuuta lähtien. Sekä Oulunkylään että Tammisaareen suunnitellaan valaistuksen parantamista.

Lisenssikomitean päätöksessä ei ollut tarkempaa tietoa, mitä seuroja taloudelliset reunaehdot koskevat ja mitä nämä reunaehdot sisältävät.

Artikkeliin liittyviä aiheita: