PalloTV - IFK Mariehamnin haku päättyi - Seuran puikkoihin portugalilainen päävalmentaja
TULEVAT PELIT:

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Veikkausliiga

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
20.12.2023

IFK Mariehamnin haku päättyi – Seuran puikkoihin portugalilainen päävalmentaja

Bruno Romão sai saarelaisilta suoraan 2+1 -vuotisen sopimuksen. Romãon palkkaaminen vauhdittaa IFK Mariehamnin jumissa olleita pelaajaneuvotteluita.

IFK Mariehamnin valmentajakysymys on ratkennut. Seura täytti avoinna olleen päävalmentajapestin portugalilaisella Bruno Romãolla, jonka sopimus on kaksivuotinen ja sisältää vielä option kaudesta 2026. UEFA Pro -koulutuksen käynyt Romão täyttää pääsarjavalmentajalta edellytetyt pätevyysvaatimukset.

Pian 40 vuotta täyttävällä Romãolla on jo pitkä valmentajaura takana päin, mutta hänen päävalmentajakokemuksensa on vielä ohuenlainen. Hänen ensimmäinen pestinsä päävalmentajana oli Egyptin pääsarjaseurassa Pharco FC:ssä ja se päättyi viiden ottelun jälkeen viime lokakuussa.

Romãon pestit valmentajana ennen Pharcoa olivat kakkos- tai maalivahtivalmentajan tehtäviä niin aikuisten kuin junioreidenkin joukkueissa. Hän on ollut myös Portugalin ja Kap Verden jalkapalloliittojen palveluksessa.

Uuden strategiansa myötä IFK Mariehamn tähtää tulevaisuudessa entistä omavaraisempaan joukkueeseen. Romão on valittu uudeksi päävalmentajaksi juuri tämä päämäärä mielessä.

- Hänellä on kansainvälisellä tasolla mittava kokemus nuorten lahjakkuuksien kehittämisestä ja hänellä on kokemusta myös aikuisten korkeimmalta sarjatasolta niin pää- kuin apuvalmentajana, IFK Mariehamnin toimitusjohtaja Jimmy Wargh perustelee Romãon palkkaamista seuran lehdistötiedotteessa.

Romão saapuu Maarianhaminaan uuden vuoden jälkeen. Siihen asti harjoituksia vetää kakkosvalmentajana toimiva Daniel Sjölund. Romãon palkkaaminen vauhdittaa myös IFK Mariehamnin pysähdyksissä olleita sopimusneuvotteluita.

- Meillä on ollut neuvottelut käynnissä useiden nimekkäiden pelaajien kanssa, mutta ne ovat olleet pysähdyksissä, kunnes päävalmentajakysymys saadaan ratkaistua. Nyt, kun meillä on heittää Brunon nimi peliin, toivon, että neuvottelut pääsevät etenemään, Wargh valaisee IFK Mariehamnin lehdistötiedotteessa.

Artikkeliin liittyviä aiheita: