PalloTV - VPS heitti jäähyväiset yhdeksälle viime kauden pelaajalle
TULEVAT PELIT:

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Veikkausliiga

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Se suomalainen jalkapallosivusto

22.12.2023

VPS heitti jäähyväiset yhdeksälle viime kauden pelaajalle

Steven Morrissey ja Sebastian Strandvall lopettavat pitkät ja kunnioitusta herättävät pelaajauransa.

Vaasan Palloseura on julkaissut seitsemän pelaajan listan, jolla olevat nimet jatkavat pelaajauraansa jossain muussa seurassa. Näiden seitsemän nimen lisäksi kaksi seuraa pitkään palvellutta pelaajaa - Steven Morrissey ja Sebastian Strandvall - ripustavat nappulansa naulaan.

Maalivahti Jonathan Viscosi, puolustajat Baba Mensah, Juhani Pikkarainen ja Tyler Reid, keskikenttäpelaaja Arttu Nuutinen sekä hyökkääjät Justus Lehto ja Harrison Sawyer jatkavat varmuudella muissa seuroissa.

Lähtijöistä ainakin kolme pelaajaa on löytänyt jo uuden seuran. Juhani Pikkarainen pelaa jatkossa Ilveksen takalinjoilla ja Baba Mensah jatkaa uraansa Ykkösliigan puolella Turun Palloseurassa. VPS:n viime kesän siirtoikkunassa hankkima australialaishyökkääjä palasi kotimaahansa. Sawyerin uusi seura on South Melbourne FC, jota hän on edustanut kaksi kertaa aiemmin.

Keskikenttäpelaaja Sebastian Strandvall lopettaa uransa 37-vuotiaana. Ennen paluutaan VPS:n paitaan VIFK:n kasvatti kävi ansaitsemassa liigakannuksensa FC Hakassa ja IFK Mariehamnissa. Strandvall pelasi VPS:ssä lopulta peräti 11 kaudella vuosina 2012-14 ja 2016-23. Edes parin vuoden harharetki Ykköseen ei saanut Raidan legendaa jättämään VPS:ää.

Strandvall jää historiaan 318 pääsarjaottelua pelanneena ja niissä 56 maalia tehneenä pelaajana. Viime kauden päätteeksi hänellä oli aktiivipelaajista toiseksi eniten pelattuja otteluita. Pelaajauraansa jatkavista HJK:sta AC Ouluun siirtynyt Aleksi Paananen on ainoa, jolla on isompi lukema mittarissa.

Ilman Ykkösessä pelattuja kausia ja toissa kesän loukkaantumista Strandvall saattaisi olla 2020-luvulla pelanneista pelaajista selkeästi eniten otteluita vyölleen saanut nimi.

Jamaikalaishyökkääjä Steven Morrissey on Strandvallin lailla kuulunut VPS:n vakiokalustoon. Hän pelasi VPS:n paidassa 13 kautta - 198 liigaottelua ja teki niissä 46 maalia. Kaikki viralliset kilpailut mukaan lukien Morrissey teki VPS:lle lähes sata maalia.

Merkittävä osa Morrisseyn tekemistä maaleista syntyi kaudella 2012, jolloin hän jäi kahden osuman päähän liigan maalipörssin voitosta. FC Interin Irakli Sirbiladze viimeisteli 17 ja IFK Mariehamnin Aleksei Kangaskolkka 16 maalia, Morrissey tuli kolmantena 15 maalillaan.

Molemmat lopettaneet pelaajat ovat käyneet myös ulkomailla. Strandvall on pelannut Itävallassa ja Iranissa. Morrissey on hankkinut kokemusta kotimaansa lisäksi myös Tanskasta.