PalloTV - Kotiinpaluun aika
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Ykkösliiga

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Veikkausliiga

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
23.12.2023

Kotiinpaluun aika

Tampereelta jalkapallo-oppinsa ammentanut nuori hyökkääjä Maksim Stjopin palaa Ilvekseen.

Ilves on tehnyt kaksivuotisen pelaajasopimuksen Maksim Stjopinin kanssa. Stjopin tulee seuraan HJK:sta, jossa hän palloili lainasopimuksella päättyneen kauden. HJK:lla oli osto-optio Stjopiniin, mutta seura jätti käyttämättä sen. Stjopinin pelaajaoikeudet omistaa tanskalainen FC Nordsjælland, jossa hänen paperinsa piipahtavat päivän ajan ennen siirtymistään Ilvekseen.

Uuden sopimuksen myötä Stjopin palaa kotiin. Hän on kotoisin Tampereelta ja pelasi paikallisissa seuroissa aina kauden 2020 loppuun, minkä jälkeen tie vei hyökkääjän FC Nordsjællandin riveihin. Stjopin siirtyi viime kaudeksi lainasopimuksella HJK:hon. Loukkaantuminen pilasi kuitenkin Stjopinin kauden ja hän pelasi vain kuudessa Veikkausliigan ottelussa.

Stjopin siirtyi Ilvekseen 14-vuotiaana ja hän edusti seuraa kolmena kautena. Tuona aikana hän pelasi pääasiassa nuorten sarjoja ja Kakkosta, mutta sai tehtyä myös debyyttinsä Veikkausliigassa.

Ilveksen urheilujohtaja Miika Takkula odottaa saavansa parannetun painoksen Stjopinista takaisin Tampereelle.

- Maksim tuo joukkueeseen paljon pallollista osaamista ja yllätyksellisyyttä hyökkäyskolmannekselle. Viime vuodet Nordjyllandin ja HJK:n ammattimaisessa sekä vaativassa ympäristössä ovat kehittäneet niin henkisesti kuin fyysisestikin Maksimia ja Ilves saa riveihinsä erittäin motivoituneen pelaajan, jonka parhaat pelivuodet ovat vasta edessäpäin, Takkula sanailee Ilveksen verkkosivuilla.

Ilveksellä on jo yli 20 pelaajasopimusta. Stjopinin lisäksi uusien nimien joukossa ovat Roope Riski (HJK), Joona Veteli (KuPS), Juhani Pikkarainen (VPS) ja Abdoulaye Kante (EIF). Nuorten tulokkaiden joukossa ovat Vincent Ulundu (FC Honka Akatemia) ja Danila Bulgakov (OLS).

Artikkeliin liittyviä aiheita: