PalloTV - FC Lahden puolustus vahvistui topparilla
TULEVAT PELIT:

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Veikkausliiga

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
25.12.2023

FC Lahden puolustus vahvistui topparilla

Matias Vainionpään tulon myötä seuralla on nyt 19 pelaajasopimusta.

FC Lahti ja toppari Matias Vainionpää ovat solmineet vuoden mittaisen pelaajasopimuksen, joka sisältää option kaudesta 2025. Vainionpää siirtyy Lahteen Seinäjoen Jalkapallokerhosta. Lokakuussa 22 vuotta täyttäneellä 193-senttisellä keskuspuolustajalla on vyöllään 45 liigaottelua.

Seinäjoella syntynyt Matias Vainionpää sai ensikosketuksensa jalkapalloon TP-Seinäjoen riveissä. Seinäjokelaisseurojen fuusion myötä Vainionpää siirtyi Seinäjoen Jalkapallokerhon junioreihin, josta hän lopulta nousi edustusjoukkueen harjoitusrinkiin Jani Honkavaaran ollessa päävalmentajana. Toppari debytoikin liigassa heti kauden 2020 avauksessa.

- Aloitin jalkapallon TP-Seinäjoessa ja seurojen yhdistyessä jatkoin SJK:on. Olin myös ensimmäisessä porukassa, jotka pääsivät Kuortaneen urheilulukion jalkapallolinjalle, kun sellainen avattiin. Nousin SJK:n edustuksen treenirinkiin ja kauden alkaessa huomasin olevani avauskokoonpanossa. Debyyttikauteni menikin omasta mielestäni hyvin. Nousin myös Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkueeseen. , Vainionpää kertaa urapolkuaan FC Lahden lehdistötiedotteessa.

- SJK:ssa pelasin neljä kautta ja nyt koen, että olen siinä vaiheessa, että on hyvä päästä uuteen ympäristöön, joka pakottaa kehittymään.

Vainionpää tuo lahtelaisryhmään paljon pääpelivoimaa ja pallollista osaamista. Toppari ohjaa myös peliä hyvin. Vainionpää haluaa kehittyä ja voittaa radiomastojen varjossa.

- Jätetään näytöt kentälle. Haluan kuitenkin voittaa ja kehittyä niin ihmisenä kuin pelaajana täällä. Uskon, että Lahti on oikea paikka siihen ja tulen seuraan hyvillä fiiliksillä. Haluan olla isossa roolissa ja auttaa joukkuetta menemään niin korkealle kuin mahdollista. Kovalla työllä se on mahdollista, Vainionpää kertoo.

Urheilullinen, retkeilystä ja lukemisesta pitävä Vainionpää on intohimoinen jalkapallon suhteen. Lahdessa vastustajajoukkueessa pelatessaan hän on pannut myös merkille lahtelaisen jalkapalloyleisön
intohimon. Seinäjokinen odottaakin, että pääsee pelaamaan kannattajien edessä.

- Aina, kun olen pelannut Lahdessa niin katsomosta on välittynyt intohimo kentälle. Toivon, että minun intohimoni kentällä välittyy kentältä katsomoon, Vainionpää lähettää terveisiä lahtelaiselle
jalkapalloyleisölle.

Vainionpään myötä FC Lahden miesten edustusjoukkueella on nyt koossa 19 pelaajasopimusta.

Lähde: FC Lahti/PalloTV
Valokuva: Taneli Okkonen

Artikkeliin liittyviä aiheita: