PalloTV - Vasara vetää espoolaispelaajia mukanaan Turkuun
TULEVAT PELIT:

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Veikkausliiga

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
04.01.2024

Vasara vetää espoolaispelaajia mukanaan Turkuun

FC Inter teki sopimukset keskikenttäpelaaja Kevin Jansenin ja nuoren maalivahdin Eero Vuorjoen kanssa.

FC Inter on käynyt vierailulla espoolaisten pelaajien tyhjennysmyynnissä. Turkulaisseura nappasi riveihinsä hollantilaisen keskikenttäpelaajan Kevin Jansenin ja nuoren maalivahdin Eero Vuorjoen, jotka seuraavat entistä valmentajaansa Vesa Vasaraa FC Hongan raunioilta FC Interiin. Jansenin sopimus on 1+1 -vuotinen, Vuorjoen mallia 2+1 vuotta.

Jansen on pelannut Suomessa kaksi vuotta edustaen molempina kausina FC Honkaa. Espoolaisten riveissä hän pelasi 45 liigaottelua ja teki niissä kahdeksan maalia. Jansen tuli Suomeen Kyprokselta, joiden lisäksi hän on pelannut myös Hollannissa ja Iranissa.

FC Interiin päävalmentajaksi siirtynyt Vasara kuvaa Jansenia kokeneeksi ja vahvan peruskoulutuksen saaneeksi pelaajaksi.

– Hän on monipuolinen keskikenttäpelaaja, joka pystyy antamaan uhkaa myös viimeiseen vaiheeseen ja tekemään tehoja, olemaan vaarallinen myös boksissa, jalalla ja päällä. Ehkä isoimmat avut on pelin ymmärryksessä ja pelitavan toteuttamisessa. Hän on helposti koutsattava ja työteliäs pelaaja, Vasara kuvailee tuoretta vahvistusta FC Interin kotisivuilla.

Vuorjoki on vasta 17-vuotias maalivahtilupaus, jonka kasvattiseura FC Honka on. Vuorjoki debytoi viime kesänä miesten peleissä FC Honka/Akatemian paidassa. Hän pelasi seitsemässä Kakkosen ottelussa. Pääosan vahtitehtävistään hän suoritti ikäluokkansa SM-karsinta- ja SM-sarjan otteluissa.

Vasara täydennytti FC Interin maalivahtiosaston kolmeen nimeen Vuorjoella hänen potentiaalinsa vuoksi.

– Eero on tietty minulle tuttu, hän on toiminut edustusjoukkueen ympäristössä ja harjoituksissa myös Hongassa. Hän on varmaankin yksi oman ikäluokkansa lahjakkaimmista maalivahdeista Suomessa. Hän saa nyt ison mahdollisuuden meillä Interissä, ja saadaan sitä kautta myös kilpailutilannetta lisää myös maalivahtiosastolle. Ei muuta kuin töitä, niin kaikki on mahdollista, Vasara analysoi FC Interin verkkosivuilla.

FC Interin maalivahtivalmentaja Ville Vastamäki näkee Vuorjoessa jo puolivalmiin paketin.

– Eero on erittäin lupaava ja kehityskelpoinen maalivahti. Hänellä on kaikki maalivahtipelaamisen rakennuspalikat, eikä mitään selkeitä puutteita ole. Hän on kaikissa asioissa hyvä, ja lisäksi todella motivoitunut ja erittäin kova harjoittelemaan. Erityispiirteenä on tietysti pituus, ja lisäksi hän on ikäisekseen hyvin kypsä, niin kuin meidän muutkin maalivahdit, Vastamäki lausuu FC Interin verkkosivuilla.

– Eero on tuttu ajaltani Hongassa ja hän teki jo silloin vaikutuksen. Hän on ennen kaikkea erittäin hyvä ihminen ja persoona. Nyt kahden viime kauden aikana hän on ottanut isoja kehitysharppauksia urallaan, viime kaudella noussut myös mukaan maajoukkuetoimintaan.

Artikkeliin liittyviä aiheita: