PalloTV - Veikkausliigan otteluohjelma julkistettu
TULEVAT PELIT:

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Veikkausliiga

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
18.01.2024

Veikkausliigan otteluohjelma julkistettu

Kausi alkaa huhtikuun alussa. Runkosarja on pelattu loppuun 1. syyskuuta.

Veikkausliiga on julkaissut tämän kauden otteluohjelmansa. Kausi potkaistaan käyntiin täydellä sarjakierroksella pääsiäisen jälkeisellä viikolla la 6. huhtikuuta. Runkosarjan päätöskierros on ohjelmassa 1. syyskuuta, minkä jälkeen Veikkausliiga jakaantuu kahteen loppusarjaan. Niiden päätteeksi pelataan jo tutuksi tullut eurolopputurnaus Suomen viimeisestä Konferenssiliigan karsintapaikasta.

Otteluohjelman laatijalla on ollut aiempaa helpompi urakka, sillä Tampereen uuden stadionin ja Turun Kupittaan jo lähes kokonaisen kauden käytössä olleen tekonurmen myötä Veikkausliigassa on enää kaksi ruoholla pelaavaa joukkuetta. AC Oulu ja FC Lahti ovat saaneet ainakin tämän kauden osalta armon Veikkausliigalta.

FC Lahti esiintyy ensimmäisen kerran kotiyleisönsä edessä kolmannella kierroksella. Se kohtaa FC Hakan 20. huhtikuuta. AC Oulu urakoi kolme vierasottelua ennen kuin se isännöi Vaasan Palloseuraa 27. huhtikuuta. Seurat joutuvat siirtymään ilmoittamilleen varakentille, jos niiden omat kotikentät - Lahden stadion ja Raatin stadion - eivät ole tuolloin pelattavassa kunnossa.

Myös liigaan noussut EIF avaa kahdella vierasottelulla. Nousijalle on esitetty vaatimus kotikenttänsä tekonurmen uusimisesta ja asennustyölle lienee raivattu aikaa kahden kierroksen verran. On kuitenkin iso mahdollisuus, että 20. huhtikuuta kalenterissa oleva seuran ensimmäinen kotiottelu EIF - AC Oulu pelataan jossain muualla kuin Tammisaaren keskuskentällä.

Veikkausliigan otteluohjelmassa on kokeiltavana joukko uutuuksia. Viikonloppuisin pelattavien otteluiden alkamisaikoja on porrastettu, jotta lajin suurkuluttajat pääsevät näkemään television kautta mahdollisimman monta ottelua. Esimerkiksi lauantaisin otteluita on asetettu alkamaan kahden tunnin välein klo 15, 17 ja 19.

- Veikkausliigan tämän kauden painotuksena on mahtavan avauksen lisäksi entistä laajempi mahdollisuus katsoa halutessaan useampia pelejä alkamisajankohtien porrastuksen vuoksi. Stadioneilla käyville katsojille on vahva painotus pelien ajoittamisesta viikonloppuun perjantaista sunnuntaihin, jonka toivotaan mahdollistavan myös kannattajien vieraspelimatkustamista, toimitusjohtaja Timo Marjamaa kertoo liigan verkkosivuilla.

Arki-illan otteluiden aikaistamisesta on nyt siirrytty niiden myöhäistämiskokeiluun. Ensimmäinen niistä koskee juhannuksen alla pelattavaa kierrosta. Keskikesän juhlaa kohti lasketellaan 19. kesäkuuta pelattavalla täyden kuuden ottelun kierroksella, jonka kaikki pelit alkava klo 21.

Otteluohjelmaan on upotettu myös perjantai-illan otteluita, jotka bileväen houkuttelemiseksi alkavat vasta klo 20. Tällaisia otteluita ovat mm. Ilves - FC Haka, AC Oulu - HJK ja HJK - SJK.

Artikkeliin liittyviä aiheita: