PalloTV - Uusien pelaajien virta käy Gnistaniin
TULEVAT PELIT:

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Veikkausliiga

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
22.01.2024

Uusien pelaajien virta käy Gnistaniin

Viimeisen viikon aikana seura on saanut kuusi uutta pelaajaa. Vanhoista tähdistä mm. Eero Markkanen ja Konsta Rasimus suuntaavat muualle.

Veikkausliigaan täydennysjoukkueena nousseen Gnistanin tiedotusosastolla on pitänyt kiirettä viime päivinä. Viimeisen viikon aikana seura on kertonut kuudesta uudesta sopimuspelaajasta. Lisäksi eilen esitettiin kiitokset Gnistanin varmuudella jättäville nimille.

Tällä sopimuskierroksella Gnistan on satsannut kakskyt ja risat -ikäisiin tulevaisuuden lupauksiin. Kuudesta uudesta nimestä ainoastaan 27-vuotias hyökkääjä Kristian Yli-Hietanen voidaan laskea konkaripelaajien kaartiin. Yli-Hietanen on solminut vuoden mittaisen sopimuksen Gnistanin kanssa.

Yli-Hietanen aloitti kautensa FC Hakassa, mutta vähäisen peliajan myötä hän siirtyi kesän ikkunassa pääkaupunkiseudulle Ykkösessä pelanneeseen Käpylän Palloon. Yli-Hietanen oli KäPa:ssa erittäin tehokas tehtyään kymmenen maalia 13 ottelussa.

David Agbo (23), Saku Heiskanen (22), Vertti Hänninen (21) ja Elias Äijälä (20) edustavat kakskymppisten kerhoa. Porukan kuopus ja ainoa alle kaksikymppinen on 18-vuotias Gabriel Europaeus.

Hänninen ja Äijälä ovat kokeneimmat nimet. Hänninen aloittaa jo viidennen kautensa miesten sarjoissa ja hän on ehtinyt pyörähtää myös ulkomailla. Hyökkäävä keskikenttäpelaaja on pelannut kolmella eri sarjaportaalla Veikkausliigasta Kakkoseen edustaen Rovaniemen Palloseuran sekä Seinäjoen Jalkapallokerhon edustus- ja reservijoukkueita. Viime kauden lopun Hänninen oli lainassa liettualaisessa FC Dziugasissa.

Äijälä aloittaa niin ikään viidennen kautensa aikuisten sarjoissa. Hän on pelannut ainoastaan kasvattiseuransa FC Hongan edustus- ja reservijoukkueessa. Veikkausliigan otteluita Äijälälle on kertynyt 29. Äijälän sopimus on yksivuotinen, Hännisen kaksivuotinen.

Kirkkonummelaisessa Masalan Kisassa, FC Hongassa ja HJK:ssa jalkapallo-oppinsa saanut Saku Heiskanen palaa kotimaahan yksivuotisella sopimuksella. Keskikenttäpelaaja vietti viime kauden Yhdysvalloissa, opiskellen Keski-Floridan yliopistossa ja pelaten jalkapalloa opinahjon joukkueessa UFC Knightseissa.

Ghanalainen David Agbo tuli FC Interiin viime kesän siirtoikkunassa. Hänen kautensa meni kuitenkin pipariksi loukkaantumisen vuoksi ja liigaotteluita kertyi lopulta vain kuusi. Agbon sopimus on yksivuotinen. Gabriel Europaeus pelasi viime kaudella FC Honka/Akatemiassa ja seuran A-junioreissa. Hänen sopimuksensa on kaksivuotinen.

Yhdeksälle pelaajalle esitettiin kiitokset viime kaudesta

Tuukka Andberg, Topi Järvinen, Mohamed Kamara eli Medo, Otso Linnas, Eero Markkanen, Konsta Rasimus, Zachary Sukunda, Maximo Tolonen ja Luca Weckström ovat ne pelaajat, jotka varmuudella jättävät Oulunkylän kentän taakseen. Osalla heistä on jo uusi seura tiedossa.

Andberg ja Weckström jatkavat pelaamista Ykkösessä. Andberg on siirtynyt PK-35:n riveihin ja Weckström tarttui KTP:n haaviin.

Suomessa neljä kautta viihtynyt kanadalainen Zachary Sukunda on palannut kotimaahansa. Hänen nykyinen seuransa on Valour FC, joka on yksi kuudetta kauttaan aloittavan Kanadan uuden pääsarjan CPL:n alkuperäisistä jäsenistä.

Artikkeliin liittyviä aiheita: