PalloTV - Au revoir, Tuomas Ollila!
TULEVAT PELIT:

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Veikkausliiga

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
30.01.2024

Au revoir, Tuomas Ollila!

HJK kauppasi puolustajansa Ranskan kakkostasolle Paris FC:n joukkueeseen.

HJK:n 23-vuotias laitapuolustaja ja wing-back Tuomas Ollila jatkaa matkaansa ulkomaille. Ollila siirtyy Eiffel-tornin kupeeseen - hänen uusi seuransa on Ranskan kakkostasolla pelaava Paris FC. Ollilalla oli sopimus HJK:n kanssa, mikä tarkoittaa siirtokorvauksen saamista. Transfermarktin arvion mukaan Ollilan arvo on 450 000 euroa.

Siirtyminen isompiin ympyröihin ei tapahdu pyytämättä ja yllätyksenä. Sopimus ranskalaisseuran kanssa on ennalta tehdyn käsikirjoituksen mukainen.

– Tuomaksen kanssa projekti meni täysin pelaajan ja seuran yhteisen suunnitelman mukaisesti. Kahden vuoden sopimuksen tavoitteena oli, että ensimmäisen vuoden aikana Tuomas näyttää myös HJK:ssa kuuluvansa Veikkausliigan eliittiin, onnistuu europeleissä, nousee Huuhkajiin ja pääsee tässä siirtoikkunassa kansainvälisille kentille. HJK:n tavoitteena oli, että tammikuussa myymme Bojanin (Radulovic) ja Tuomaksen, ja molemmat toteutuivat, HJK:n toimitusjohtaja Aki Riihilahti kommentoi seuran verkkosivuilla.

Ollila pelasi juniorina HPS:ssä, KäPa:ssa ja HJK:ssa. Ensimmäiset kosketukset aikuisten sarjoihin hän sai Klubi 04:ssä kaudella 2018, jolloin HJK:n reservijoukkue pelasi Ykkösessä. Tämän jälkeen Ollila pelasi kaksi kautta KTP:ssä ja kaksi seuraavaa Tampereen Ilveksessä ennen paluutaan Klubin paitaan.

Ollilan saldoksi - toistaiseksi - jää 66 liigaottelua, joissa hän wing-backin tontilta viimeisteli 17 maalia. Ollila teki maajoukkuedebyyttinsä loppuvuodesta 2022, kun Suomi kohtasi harjoitusmaaottelussa Pohjois-Makedonian. Ollila pelasi 89 minuuttia 1-1 tasapeliin päättyneessä ottelussa.

Artikkeliin liittyviä aiheita: