PalloTV - Gnistan kasaamassa erittäin kokenutta puolustusta
TULEVAT PELIT:

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Veikkausliiga

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
31.01.2024

Gnistan kasaamassa erittäin kokenutta puolustusta

Teemu Penninkangas ja Jukka Raitala saavat seurakseen myös ex-huuhkajapelaaja Juhani Ojalan. Portugalilainen Tomás Castro puolestaan vahvistaa helsinkiläisten keskikenttää.

Veikkausliigaan nousseen IF Gnistanin puolustus saa lisää kovia ja kokeneita nimiä. Maailmaa kiertänyt Juhani Ojala on tehnyt helsinkiläisten kanssa sopimuksen, jonka mitta Transfermarktin mukaan on yksi kauden pituinen. 34-vuotiaan Ojalan lisäksi Gnistanin puolustuksessa luutivat myös 31-vuotias Teemu Penninkangas ja 35-vuotias Jukka Raitala.

Topparina pelaava Ojala täyttää Konsta Rasimukselta tyhjäksi jäävän tontin helsinkiläisseuran puolustuksessa.

– Etsimme periaatteessa hienon viime kauden pelanneen "Konna" Rasimuksen tilalle yhtä topparia ryhmäämme ja "Jude" täyttää tämän ruudun erinomaisesti. Harjoituksissa on heti näkynyt hänen valtava kokemuksensa. Hän on erinomainen lukemaan peliä, eikä hänellä ole pallon kanssa hätä. Toivottavasti pystymme auttamaan ”Judea” pelaamaan ehjän ja hyvän kauden Ogelissa, Gnistanin valmentaja Jussi Leppälahti kommentoi seuran verkkosivuilla.

Ojalan ottelut Veikkausliigassa ovat jääneet vähiin, sillä hän on tehnyt suurimman osan jalkapallourastaan ulkomaisilla ammattilaiskentillä. Ojala on pelannut Sveitsissä, Venäjällä, Ruotsissa, Tanskassa, Skotlannissa ja viimeksi Kyproksella, josta hän palasi Suomeen ja FC Honkaan viime kesän siirtoikkunassa. Ojala on pelannut 63 liigaottelua Hongan lisäksi HJK:ssa ja SJK:ssa.

Peliuransa ollessa kukkeimmillaan Ojala kuului Huuhkajien vakiokalustoon. Hän on pelannut 31 A-maaottelua.

Portugalilaiselle keskikenttäpelaajalle Tomás Castrolle 1+1 -vuotinen sopimus

Gnistan on saanut vahvistuksen myös keskikentälleen. 24-vuotias portugalilainen Tomás Castro on tehnyt 1+1 -vuotisen paperin helsinkiläisseuran kanssa. Castro on parhaimmillaan hyökkäävässä roolissa keskikentän keskustassa, mutta hänet voidaan istuttaa myös laitahyökkääjän paikalle.

Kuten niin moni ulkomaalaisvahvistus tässä vaiheessa kautta myös Castro löysi tiensä Suomeen vapailta markkinoilta. Hänen sopimuksensa portugalilaisen B-SAD:n kanssa päättyi viime kesään eli edellisen keskieurooppalaisen jaksotuksen mukaisen pelikauden loputtua.

Gnistanin verkkosivuilla päävalmentaja Leppilahti kuvaa Castroa monipuolisesti lahjakkaaksi pelaajaksi.

– Hänen taustansa on Benfican junioreista, ja hän on pelannut Portugalissa sekä nuorten sarjoja että toiseksi korkeinta sarjatasoa. Hänellä on paljon taitoa ja kovan luokan peliäly. Hänen parhaita aseitaan ovat laukaukset sekä erikoistilanteet ja hän ymmärtää myös miten toimitaan osana kollektiivia prässätessä.

– Keskustelimme pelaajan sekä hänen entisen valmentajansa kanssa ja vakuutuimme, että hän on meille tosi hyvä persoona jengiimme. Tomásilla on takanaan paha polvivamma, josta hän on kuitenkin kuntoutunut hyvin. Nyt tavoitteena on saada mies preseasonin aikana hyvään pelikuntoon, niin hänestä on meille varmasti paljon iloa, Leppilahti jatkaa.

Artikkeliin liittyviä aiheita: