PalloTV - Valkoisen talon varjoon - Matti Peltolan 15 vuoden urakka Klubissa päättyy
TULEVAT PELIT:

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Veikkausliiga

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
06.02.2024

Valkoisen talon varjoon – Matti Peltolan 15 vuoden urakka Klubissa päättyy

Nuoren pelaajan tie vie Yhdysvaltain ammattilaisliigaan MSL:ään. Uusi seura on sarjan häntäpäähän viime kausina kuulunut D.C. United.

HJK:n 21-vuotias puolustuspään pelaaja Matti Peltola siirtyy odotetusti Suomea isommille pelikentille. Peltola on tehnyt peräti 4+1 -vuotisen sopimuksen Yhdysvaltain ammattilaisliigassa MSL:ssä pelaavan D.C. Unitedin kanssa. Sopimus päättyy kauden 2027 lopussa ja sisältää option kaudesta 2028.

Peltolan sopimus HJK:n kanssa päättyi kauteen 2023. Pelaaja on kuitenkin sen ikäinen, että vanha seura ei sopimuksettomuudesta huolimatta jää nuolemaan näppejään. FIFA:n sääntöjen perusteelal Peltolasta kilahtaa kuusinumeroinen summa rahaa nuoren pelaajan kasvattajaseuralle kuuluvasta training compensation -korvauksesta, jonka D.C. United on velvollinen pulittamaan.

Yhdysvaltain ammattilaissarjoissa säännöt ovat monimutkaiset ja usein muuta maailmaa poikkeavat. MLS:n käytäntöjen perusteella United on myös velvollinen maksamaan korvauksia 75 000 dollarin edestä toiselle MLS-seuralle Minnesota Unitedille.

Yhdysvaltain pääkaupungissa Washingtonissa majaansa pitävän Unitedin manageri ja urheilutoimenjohtaja Ally Mackay vaikuttaa tyytyväiseltä tuoreeseen hankintaan.

- Matti on loistava nuori lahjakkuus, johon oli kiinnostusta ympäri Eurooppaa, Mackay aloittaa D.C. Unitedin verkkosivuilla.

- Hänellä on poikkeuksellinen syöttövalikoima ja intuitio puolustamiseen. Hän on kypsä ikäisekseen ja on todella loistava lisä vahvistamaan kokoonpanoamme, Mackay jatkaa.

Peltola on koko tähän astisen jalkapallouransa ajan edustanut vain yhtä seuraa, HJK:ta. Klubin paidassa hän voitti kolme Suomen mestaruutta ja edusti seuraa kolmesti eurosarjojen lohkovaiheessa. Huuhkaja kellotti ensiminuuttinsa Huuhkajissa viime kaudella.

Peltolan uusi seura D.C. United on yksi vuonna 1996 toimintansa aloittaneen MLS:n alkuperäisistä jäsenistä. D.C. United kuului MLS:n kermaan sarjan aamuhämärässä - seura voitti mestaruudet 1996, 1997, 1999 ja 2004. Viime vuosina Unitedin menestys on ollut vaatimattomampaa. Edellisen kerran se pääsi MLS:n pudotuspeleihin kaudella 2019.

Artikkeliin liittyviä aiheita: