PalloTV - Suomella huono arpaonni - Kivikova lohko Kansojen Liigaan
TULEVAT PELIT:

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Veikkausliiga

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
09.02.2024

Suomella huono arpaonni – Kivikova lohko Kansojen Liigaan

Molempien maajoukkueiden - Huuhkajien ja Helmarien - otteluohjelma on täsmentynyt viime aikoina.

Kansojen Liigan kauden 2024-25 lohkot arvottiin eilen. Toiseksi korkeimmassa sarjassa eli B-liigassa pelaavan Suomen arpaonni ei ollut kohdallaan. Huuhkajat saa vastaansa sarjan kovimpia maita arvan pyöräytettyä Englannin, Irlannin ja Kreikan samaan lohkoon.

Englanti pelasi ylimmällä sarjatasolla edellisessä Kansojen Liigassa. Kreikka puolestaan nousi C-liigasta ylös päin, mutta helleenien maajoukkue ei varsinkaan kotikentällään tule olemaan helppo pala nieltäväksi. Irlanti pelasi B-tasolla edellisessä Kansojen Liigassa.

Kaikesta huolimatta Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva pitää arpaonnea vähintäänkin kohtuullisena.

– Kokonaisuutena arpaonni oli ihan ok. Lohko on erittäin mielenkiintoinen, Kanerva kommentoi Suomen Palloliiton verkkosivuilla.

– Kyllähän se oli tiedossa, että B-liigassa on kovia maita. Kovin niistä tuli nyt meidän lohkoomme. Emme ole kohdanneet Englantia pitkään aikaan. Odotan sitä kohtaamista todella innolla, Kanerva jatkaa.

Kansojen Liigan ottelut pelataan ensi syksynä syyskuun ja marraskuun välisenä aikana. Lohkovoittajat nousevat A-liigaan ja jumbot putoavat C-liigaan.

Kilpailussa on ensimmäistä kertaa käytössä karsinta, jonka myötä kakkoset pääsevät yrittämään nousua ja kolmoset joutuvat pelaamaan paikastaan B-liigassa. Karsintaottelut pelataan maaliskuussa.

Kansojen Liigasta voi ponnistaa myös MM-kisoihin. Neljä parasta lohkovoittajaa, jotka eivät ole sijoittuneet kahden parhaan joukkoon MM-karsintalohkossa, pääsevät jatkokarsintaan MM-karsintalohkojen toiseksi sijoittuneiden kanssa.

Suomi testaa Skotlannin ja Portugalin kesäkuun ikkunassa

Huuhkajien ottelukalenteri on saanut täydennystä parin viime viikon aikana. Suomi pelaa kesäkuun ikkunassa kaksi vierasottelua, joiden vastustajiksi on saatu Skotlanti ja Portugali.

Matkarupeama alkaa ottelulla Portugalia vastaan 4. kesäkuuta. Portugali kohdataan maan pääkaupungissa Lissabonissa. Sen jälkeen Huuhkajat siirtyy Glasgow'hun, jossa Suomi kohtaa Skotlannin 7. kesäkuuta.

Kevään maaotteluikkunassa pelataan suurista asioista - pääsystä Saksan järjestämään EM-lopputurnaukseen. EM-jatkokarsintojen A-polun välierissä Suomi saa vastaansa Walesin. Ottelu pelataan Cardiffissa 21. maaliskuuta. Toisessa välierässä Viro pääsee haastamaan Puolan.

Välierien voittajat kohtaavat finaalissa. Jos Suomi selvittää tiensä finaaliin, pelataan se kotiotteluna Helsingin Olympiastadionilla 26. maaliskuuta. Jos ei, samana päivänä pelataan maaottelu, jossa Suomi pelaa toisen välierän häviäjää vastaan.

Finaalin voittaja on arvottu lopputurnauksen alkulohkoon D. Muut kolme maata ovat Hollanti, Itävalta ja Ranska.

Helmarit leireilee Espanjassa

Helmarit valmistautuu tuleviin EM-karsintoihin leireilemällä Espanjassa. Leirin yhteydessä pelataan yksi maaottelu sekä kaksi Pinatar Cupin turnausottelua. Turnauksen muut osallistujat ovat Skotlanti, Slovenia ja Filippiinit.

Leiri alkaa maaottelulla Filippiinejä vastaan 21. helmikuuta. Pinatar Cup sisältää välierät ja sijoitusottelun. Helmarien välierävastustaja on Slovenia, toisessa välierässä pelaavat Skotlanti ja Filippiinit. Ensimmäinen turnausottelu on kalenterissa 24. helmikuuta. Välierien voittajat kohtaavat finaalissa ja häviäjät pronssiottelussa 27. helmikuuta.

Leiri pidetään ja siihen kuuluvat ottelut pelataan kaakkoisespanjalaisessa Murcian kaupungissa.

EM-karsintojen lohkot arvotaan 5. maaliskuuta. Kansojen Liigan menestyksen perusteella Suomi pelaa karsintojen A-liigassa. Lohkon kaksi parasta saa suoran paikan Sveitsissä pelattavaan EM-lopputurnaukseen. Kaksi muuta pääsevät jatkokarsintaan.

Artikkeliin liittyviä aiheita: