PalloTV - AC Oulun keskikentälle kreikkalainen nuorten maajoukkuepelaaja
TULEVAT PELIT:

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Veikkausliiga

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
10.02.2024

AC Oulun keskikentälle kreikkalainen nuorten maajoukkuepelaaja

Seuran kannattajien odottama vahvistus keskuspuolustukseen on myös saapunut.

AC Oulu on tällä viikolla kertonut kahdesta uudesta ulkomaalaisvahvistuksesta. Keskikentälle tuleva pelaaja on kreikkalainen Dimitrios Metaxas, joka on tehnyt 2+1 -vuotisen sopimuksen oululaisseuran kanssa. AC Oulun puolustuksen uusi kasvo on José Elo. Tuoreen topparihankinnan sopimus on yksivuotinen, jossa on seuran optio kaudesta 2025.

Metaxasin edellinen seura on Kreikan pääsarjassa pelaava Volos NPS. Volos on 20-vuotiaan keskikenttäpelaajan ainoa seura, jossa hän on miesten tasolla pelannut.

Reilun kahden ja puolen viimeisen kauden aikana Metaxas on ollut kentällä 33 Kreikan Superliigan ottelussa. Enimmän osan niistä hän pelasi kaudella 2022-23. Tämän kauden puolella Metaxas on pudonnut lähinnä penkkimiehen rooliin. Hänellä on pelattuna myös seitsemän U21-maaottelua.

- Metan fysiikka on nuoreksi pelaajaksi erittäin vahvalla tasolla, joka mahdollistaa sen, että riistää vahvasti ja voittaa kaksinkamppailuja. Hän tuo myös pallolliseen pelivaiheeseen lisää laatua, koska hänen taitotasonsa on hyvä, AC Oulun urheilutoimenjohtaja Markus Heikkinen kommentoi seuran verkkosivuilla.

- Meta on todella ison potentiaalin ja hyvän asenteen omaava joukkuepelaaja, joka omilla vahvuuksillaan tuo joukkueen peliin entisestään lisää intensiteettiä, Heikkinen jatkaa.

Metaxas lienee yksi AC Oulun historian arvokkaimmista pelaajista. Jalkapallon pelaajamarkkinoista melko hyvin perillä oleva saksalainen Transfermarkt on arvioinut kreikkalaisen arvoksi 600 000 euroa.

Uusi toppari on pelannut Päiväntasaajan Guinean maajoukkueessa

AC Oulun uusi keskuspuolustaja José Elo on syntynyt Espanjassa, mutta hänellä on myös piskuisen afrikkalaisvaltion Päiväntasaajan Guinean kansalaisuus. Elo saapuu Ouluun espanjalaisesta Mérida AD:stä, joka pelaa maan kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla. 23-vuotiaan Elon peliura koostuu muutenkin espanjalaisista seuroista.

Elo kuuluu Päiväntasaajan Guinean maajoukkueen rinkiin. Ensimmäisen kerran hänet nimettiin A-maajoukkueeseen syksyllä 2022, jolloin maa kohtasi ystävyysotteluissa Ruandan ja Togon. Ensimmäisen kolmesta maaottelustaan Elo pelasi vuotta myöhemmin, kun Päiväntasaajan Guinea kohtasi Libyan maanosan mestaruuskisojen karsintaottelussa.

Elo oli maajoukkueessa myös Afrikan mestaruuskisoissa, muttei päässyt kentälle yhdessäkään ottelussa.

- Oltiin jo jonkun aikaa kartoitettu vasenjalkaista topparia, joka täyttäisi selkeän vahvistuksen kriteerit. José on isokokokoinen ja ulottuva toppari. Tuo meidän puolustuslinjaan fyysistä presenssiä ja voimaa erilaisiin kaksinkamppailutilanteisiin. Vasenjalkaisena tuo myös meidän pelinavaamiseen uutta ulottuvuutta, urheilutoimenjohtaja Heikkinen kertoo Elosta AC Oulun verkkosivuilla.

Artikkeliin liittyviä aiheita: