PalloTV - ”Menestykseen ei ole taikatemppuja eikä oikoteitä”, urheilutoimenjohtaja Miika Takkula, Ilves
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Ykkösliiga

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Veikkausliiga

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Se suomalainen jalkapallosivusto

Extra
|
12.02.2024

”Menestykseen ei ole taikatemppuja eikä oikoteitä”, urheilutoimenjohtaja Miika Takkula, Ilves

Ilveksen uusi urheilutoimenjohtaja Miika Takkula on luupin alla Tampereella. Häneen kohdistuu suuret odotukset. Takkulan pitäisi kätilöidä ”ikuisena lupauksena” tunnettu Ilves uuteen aikaan sekä urheilullisesti että liiketoiminnallisesti. Työtä siis riittää, mutta Ilves-kannattajien odotuksille löytyy perusteita.

Takkula on ollut aktiivinen talven siirtomarkkinoilla ja rekrytoinut sellaisia nimiä kuten Popovitch, Riski, Pikkarainen ja Veteli. Takkula on halunnut varmistaa, että joukkueen keskisektorilla on kyky pelata entistä vauhdikkaampaa, monipuolisempaa ja viihdyttävämpää palloa, ei vain puhua siitä.

Lisäksi seura saa käyttöönsä Tammelan uuden stadionin. Sen lopullista vaikutusta on vaikea arvioida, mutta jos vanhat merkit pitävät paikkaansa, Ilves saa varautua yleisöryntäykseen. Eikä unohdeta sitäkään, että Tampereella pelataan europelejä ensi kesänä.   

Takkulan rekrytoiminen Ilvekseen oli merkki siitä, että tamperelaiset ovat tosissaan. He haluavat isojen poikien joukkoon. Ilvekselle ei kaikesta päätellen enää riitä, että edustusjoukkue osallistuu Veikkausliigaan. Nyt halutaan myös tulosta, eli säännöllistä pääsyä europeleihin, lisääntyvää pelaajakauppaa ja kansainvälistymistä.

Takkula on täsmäase Ilveksen tarpeisiin, ainakin paperilla. Hänellä kertyi HJK-vuosien aikana sellaista kokemusta, jolle Ilveksessä on nyt käyttöä. Harvalla suomalaisella urheilujohtajalla on yhtä mittavaa, saati monipuolista käytännön kokemusta modernista ja kansainvälisestä johtamisesta.

PalloTV tapasi Takkulan ja kysyi, miten uusi projekti on lähtenyt käyntiin uudessa seurassa ja kaupungissa? Minkälaista tavoitemielikuvaa kohti Ilvestä ollaan seurana kehittämässä? Voiko tavoite olla Takkulan taustalla mikään muu kuin pohjoismainen suuseurajalkapallo tyyliin Malmö FF ja FC Kööpenhamina?

Ilves on ollut varsin aktiivinen talven pelaajamarkkinoilla. Minkälaista joukkuetta Takkula on rakentamassa? Minkälaisen Ilveksen tamperelaiset saavat ensi kesänä nähdä? Minkälaisin tavoittein seura lähtee alkavaan kauteen?

Toimittaja: Junnu Leskelä
Kuvaaja: Olli Luoma-aho

Kansikuva: Kari Väre

Artikkeliin liittyviä aiheita: