PalloTV - "Nollasta lähdetään liikkeelle - Jokainen kausi on oma tarina", päävalmentaja Jussi Nuorela, VPS
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Ykkösliiga

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Veikkausliiga

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Se suomalainen jalkapallosivusto

Extra
|
19.02.2024

”Nollasta lähdetään liikkeelle – Jokainen kausi on oma tarina”, päävalmentaja Jussi Nuorela, VPS

Vaasan Palloseuran viime kausi oli niin kaksijakoinen kuin se vain voi olla. Muutamat saranapelaajien loukkaantumiset johtivat karmeaan alkuun Veikkausliigassa - juhannussaunojen aikaan takataskussa oli vain yksi voitto ja muutama hassu tasapeli.

Juhannuksen jälkeen tapahtui jotain ihmeellistä. Pelikentän palikat alkoivat loksahdella paikoilleen loukkaantuneiden palattua kokoonpanoon ja Peter Michaelin löydettyä maalijyvänsä. Runkosarjan toisen puolikkaan, loppusarjan ja europelien loppusaldoksi muodostui lähes satumainen 17 voittoa, 1 tasapeli, 0 tappiota. Kiri riitti kolmanteen sijaan Veikkausliigassa.

Pronssimitalien lisäksi vaasalaiset juhlivat pääsyä Konferenssiliigan karsintoihin. Talousvaikeuksissa rypenyt FC Honka kaatui eurolopputurnauksen finaalissa, minkä myötä Vepsu pääsee tarraamaan UEFA:n rahapatojen kahvaan.

Huonosta alusta huolimatta VPS luotti päävalmentajaansa Jussi Nuorelaan. Yksi jos toinenkin seura lähetti ykköskäskijänsä kortistoon - Nuorela oli ja pysyi.

EIF:n Gabriel Xatart ja muutama kesken kauden mukaan tullut jatkavat entisissä tehtävissään myös uudella kaudella. Nuorela on ainoa koko viime kauden pestissään pysynyt ja tälle kaudelle jatkava päävalmentaja Veikkausliigassa. Mitä hän ajattelee viime kesän sirkuksesta?

Entä tuleva kausi? Kantaako mahtava myötätuuli myös tälle kaudelle?

Entäpä pelaajisto? VPS:n pelaajabudjetti ei mahdollista seteleillä rehvastelua eikä edes europaikka pelasta isommilla verkoilla siirtomarkkinoilla liikkuvilta. Peter Michael lähti, Juhani Pikkarainen lähti, Tyler Reid lähti, Savio Roberto lähti, Harrison Sawyer lähti. Missä vaiheessa VPS:n rakennustyö nyt on?

Toimittaja ja kuvaus: Mika Laakso
Kansikuva: Kari Väre

Artikkeliin liittyviä aiheita: