PalloTV - "Tavoitteena on olla joukkueen johtava pelaaja", Mikko Pitkänen, VPS
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Ykkösliiga

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Veikkausliiga

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Se suomalainen jalkapallosivusto

Extra
|
20.02.2024

”Tavoitteena on olla joukkueen johtava pelaaja”, Mikko Pitkänen, VPS

Vaasan Palloseuran viime kausi oli niin kaksijakoinen kuin se vain voi olla. Muutamat saranapelaajien loukkaantumiset johtivat karmeaan alkuun Veikkausliigassa - juhannussaunojen aikaan takataskussa oli vain yksi voitto ja muutama hassu tasapeli.

Sitten tapahtui jotain ihmeellistä. Pelikentän palikat alkoivat loksahdella paikoilleen loukkaantuneiden palattua kokoonpanoon ja Peter Michaelin löydettyä maalijyvänsä. Runkosarjan toisen puolikkaan, loppusarjan ja europelien saldoksi muodostui lähes satumainen 17 voittoa, 1 tasapeli, 0 tappiota.

Loppukauden rynnistys riitti kolmanteen sijaan Veikkausliigassa. Pronssimitalien lisäksi vaasalaiset juhlivat pääsyä Konferenssiliigan karsintoihin, kun FC Honka kaatui eurolopputurnauksen finaalissa. Europaikan myötä Vepsu pääsee tarraamaan kiinni UEFA:n rahapatojen kahvaan.

Oman osuutensa takalinjoilla hoiti topparipari Juhani Pikkarainen - Mikko Pitkänen, josta ensiksi mainittu on vaihtanut VPS:n raitapaidan Ilveksen keltavihreään nuttuun. Mitä tuumaa PalloTV:n tenttaama Pitkänen nyt, kun tuttu työpari on vaihtanut maisemaa? Millaista oli kohdata vanha joukkuetoveri vastustajan paidassa?

Mitä ovat Pitkäsen muut mietteet omasta suorituksestaan ja viime kaudesta?

VPS:n kausi Liigacupin alkulohkossa on alkanut takkuillen. Seuran rosteri on myös vielä rakentamisvaiheessa - VPS:n plus-puolen nimilista on vielä melko lyhyt ja suuret kalat ovat vielä tarttumatta haaviin. Millaisen analyysin Pitkänen on tehnyt VPS:n ensimmäisistä peleistä? Entä seuran liikkeistä pelaajamarkkinoilla?

Toimittaja ja kuvaus: Mika Laakso

Artikkeliin liittyviä aiheita: