PalloTV - Nousijoiden tuska helpottaa - Stadionien ehostusprojektit ottivat askeleita eteen päin
TULEVAT PELIT:

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Veikkausliiga

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
23.02.2024

Nousijoiden tuska helpottaa – Stadionien ehostusprojektit ottivat askeleita eteen päin

Ensimmäiset työt Oulunkylän kentällä käynnistyvät jo lähiaikoina. EIF sai varmistuksen oman pyhättönsä saneerauksen rahoitukselle myymällä kentän nimen paikalliselle Säästöpankille.

Lähipäivät ovat olleet huojentavia Veikkausliigaan nousseiden EIF:n ja IF Gnistanin taustajoukoille. Seurojen liigalisensseihin kirjatut vaatimukset kotistadionien kohentamisesta sääntöjen edellyttämille tasoille ovat ottaneet aimo askeleet eteen päin. Parannustöiden myötä EIF voi jatkaa pelaamista Tammisaaren Keskuskentällä ja Gnistan puolestaan omassa pyhätössään Oulunkylässä.

Helsingin kaupunki tiedotti eilen, että Oulunkylän stadionin perusparannus alkaa jo helmikuun aikana. Kaupunki ottaa ensimmäisenä käsittelyyn kastelujärjestelmän rakentamisen, jotta se ehtisi valmiiksi ennen Gnistanin ensimmäistä kotiottelua. Maan pinnan alla tapahtuvasta rakentamisesta odotetaan vaikeaa projektia.

– Kastelujärjestelmän rakentaminen talviolosuhteiden ja roudan takia tässä aikataulussa tulee olemaan erittäin haastavaa. Yhteistyö eri osapuolien kesken on lähtenyt hyvin käyntiin, ja kaikilla on yhteinen tavoite saada kenttäolosuhteet kuntoon ennen Gnistanin ensimmäistä sarjapeliä, Aki Silvennoinen kertoo Helsingin kaupungin verkkosivuilla.

Silvennoinen työskentelee rakennuttajana Helsingin kaupunkiympäristön toimialalla.

Samaan aikaan kastelujärjestelmän rakentamisen kanssa alkaa väliaikaisen katsomon pystyttäminen. Se nousee nykyisen pääkatsomon vastakkaiselle sivulle ja nostaa Oulunkylän kiinteän kuppi-istuinkapasiteetin kahden tuhannen katsojan paremmalle puolelle. Myyntipisteitä ja vessoja on tulossa lisää.

Kolmas suururakka on kentän valaistuksen parantaminen. Oulunkylään nousee uusia pylväitä, joihin asennettavien valaisimien myötä kentän keinovalojen teho nousee noin 800 luxiin. Liigalisenssissä esitettyjen vaatimusten perusteella valaistuksen on oltava käyttökunnossa elokuun loppuun mennessä. Lisäksi uudistetaan pukuhuoneita, lääkintähuone ja doping-huone.

Helsingin kaupunki vastaa kastelujärjestelmästä ja valoista. Gnistanin kontolle jää katsomoiden ja myyntipisteiden rakentaminen. Pukuhuoneet ja muut ehostettavat sisätilat tehdään yhteisprojektina.

Tammisaaren Keskuskentästä tulee Ekenäs Sparbank Arena

Vaatimattomassa kunnossa olevaa EIF:n kotiareenaa Tammisaaren Keskuskenttää tullaan myös päivittämään tulevaa kautta varten. Rahoitus varmistui lopullisesti, kun Raaseporin kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta hyväksyi Keskuskentän nimen myymisen.

Nimikaupan myötä Tammisaaren keskuskentästä tulee Tammisaaren Säästöpankin mukaisesti Ekenäs Sparbank Arena. Säästöpankin taustalla oleva säätiö maksaa viiden vuoden nimioikeuksista muhkeat 200 000 euroa.

Tammisaaren Keskuskenttää odottaa mm. tekonurmen vaihto ja uuden katsomon rakentaminen. Saneerauksen budjetti on 950 000 euroa, josta kaupungin osuus on 600 000 euroa. EIF:n maksettavaksi lankeaa 350 000 euroa, josta säästöpankkisäätiö kuittaa nimen ostolla ison osan. Seuran omarahoitusosuudeksi jää 150 000 euroa.

Artikkeliin liittyviä aiheita: