PalloTV - "Vielä on parannettavaa itsellä ja joukkueella", Niklas Friberg, FC Haka
TULEVAT PELIT:

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Veikkausliiga

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Se suomalainen jalkapallosivusto

Extra
|
24.02.2024

”Vielä on parannettavaa itsellä ja joukkueella”, Niklas Friberg, FC Haka

Niklas Fribergistä, 27, on kasvanut yksi FC Hakan puolustuspelin kulmakivistä. 186-senttinen keskuspuolustaja johtaa alakertaa, hallitsee ilmatilaa ja on voimavara myös joukkueen pallollisessa vaiheessa.

Friberg on hyvä esimerkki laadukkaasta modernista peruspelaajasta, jonka joka joukkue tarvitsee. Peruspelaaja ei tässä kohtaan tarkoita keskinkertaista vaan hyvät lajitaidot ja pelilliset perusominaisuudet omaavaa älykästä pelimiestä. Ei joukkueen kapteeniksi valita ketä tahansa.

Alkamassa on Fribergin kuudes kausi Hakassa. Hakassa vietetty aika on sisältänyt ylä- ja alamäkiä. Seuralla on ollut haasteita vakiinnuttaa paikkaansa sarjan keskikastissa. PalloTV tapasi Fribergin ja kysyi, mistä se on mahtanut hänen mielestään johtua?

Haka lähtee kauteen uuden brittivalmentajan Andrew Smithin komennossa. Onko Smith tuonut jotakin uutta Hakan toimintaan, arkeen, harjoitteluun tai pelaamiseen? Minkälaista palloa hän haluaa nähdä Hakan pelaavan?

Miten Fribergin oma pre-season on sujunut tähän mennessä? Miltä tulevan kauden joukkueen rakennus näyttä tässä kohtaan? Joko Hakassa on puhuttu alkavan kauden tulostavoitteesta?

Toimittaja ja kuvaus: Mika Laakso

Artikkeliin liittyviä aiheita: