PalloTV - Testissä ollut aussitoppari sai sopimuksen FC Lahteen
TULEVAT PELIT:

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Veikkausliiga

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Se suomalainen jalkapallosivusto

29.02.2024

Testissä ollut aussitoppari sai sopimuksen FC Lahteen

Dylan Fox pelaa ensimmäistä kertaa eurooppalaisessa sarjassa.

FC Lahden testissä ollut australialainen toppari Dylan Fox jää seuraan koko kaudeksi. Intian Superliigassa viimeksi pelannut Fox pelasi Liigacupissa FC Lahden paidassa kolme ottelua ja 29-vuotiaan topparin otteet niissä vakuuttivat seuran valmennusjohdon. Pohjois-Irlannissa syntyneenä Foxilla on Australian lisäksi myös Irlannin kansalaisuus.

Australiassa kasvanut Dylan Fox pelasi kolme kokonaista ja yhden lähes kokonaisen kauden kotimaansa A-Liigassa Wellington Phoenixissa, kunnes siirtyi Etelä-Koreaan. Pesti maassa kesti vain lyhyen aikaa ja Fox palasi Australiaan kaudeksi 2019-20 - nyt Central Coast Marinersin riveissä.

Viimeiset kolme kautta Fox pelasi Intian Superliigassa NorthEast Unitedissa, FC Goassa ja Jamshedpur FC:ssä. Molemminpuoliset velvoitteet Foxin ja viimeisimmän intialaisseuran kanssa päättyivät viime vuoden kesällä. Fox kuuluukin niihin lukuisiin pelaajiin, jotka tulevat Suomeen sopimuksettomien pelaajien vapailta markkinoilta.

FC Lahden päävalmentaja Toni Lindberg tuoreinta kiinnitystään. Lindbergin mukaan Fox tuo kentälle johtajuuden lisäksi kokemusta, rauhallisuutta ja pelinohjaamista. Päävalmentaja pitää topparia erittäin hyvänä lisänä nuoreen lahtelaisryhmään.

- Hän on luontainen johtaja. Hän ohjaa hyvin peliä ja on tasapinoinen sekä hyökkäyssuuntaan että puolustussuuntaan. Hän on profiiliimme sopiva työteliäs pelaaja, jolla on halu tehdä töitä joukkueen eteen. Fox on erittäin hyvä lisä joukkueeseemme, Lindberg summaa FC Lahden lehdistötiedotteessa.

Lähde: FC Lahti/PalloTV
Valokuva: Taneli Okkonen

Artikkeliin liittyviä aiheita: