PalloTV - Klubista tuttu toppari KuPS:n riveihin
TULEVAT PELIT:

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Veikkausliiga

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Se suomalainen jalkapallosivusto

02.03.2024

Klubista tuttu toppari KuPS:n riveihin

Kyky pelata keskuspuolustuksen vasemmalla puolella oli tärkeä tekijä, miksi seura hankki Kristopher Da Gracan.

Kuopion Palloseura on vahvistanut puolustustaan lainaamalla riveihinsä ruotsalais-kapverdeläisen topparin Kristopher Da Gracan. Topparin lähtöseuran IK Siriuksen ja KuPS:n välinen lainasopimus on voimassa tämän kauden, minkä jälkeen kuopiolaisseuralla on mahdollisuus ostaa pelaajan oikeudet itselleen.

Da Graca tuli suomalaisille tutuksi viime kaudella, jolloin hän oli niin ikään lainasopimuksella mutta silloin HJK:n paidassa. Hän ehti pelata viisi Veikkausliigan ottelua kauden loppusuoralla. Veikkausliigan ja Allsvenskanin lisäksi Da Graca on pelannut pääsarjaa myös Hollannissa.

Da Graca on Hisingsbacka FC:n ja BK Häckenin kasvatti, joka lähti nuorena poikana Arsenalin junioriorganisaatioon. Englannissa hän viihtyi kaudesta 2014 kesään 2017, minkä jälkeen Da Graca palasi Ruotsiin ja pelasi IFK Göteborgissa kolme ja puoli vuotta. IFK:sta topparin matka jatkui Hollantiin, josta hän siirtyi takaisin kotikonnuille ja IK Siriukseen.

Da Graca on pelannut Ruotsin nuorisomaajoukkueissa. Lisäksi hänen vyöllään on kaksi A-maaottelua, joista toinen on pelattu edustaen Ruotsia ja toinen Kap Verdeä.

- Saimme Kristopherin persoonasta vahvat suositukset, ja pitkän analyysin jälkeen totesimme, että hän on meille oikeanlainen pelaaja, KuPS:n päävalmentaja Jani Honkavaara kommentoi seuran verkkosivuilla.

- Hän ennakoi puolustustilanteita hyvin ja pysyy rauhallisena, vaikka joutuisi puolustamaan isoja alueita. Myös pallollisena hän pystyy avaamaan peliä pieniin tiloihin ja hänellä on hyvät pitkät syötöt. Lisäksi "Koffe" pystyy pelaamaan topparina myös vasemmalla puolella, mikä oli meille tärkeä ominaisuus, Honkavaara jatkaa analysoiden Da Gracan ominaisuuksia.

Artikkeliin liittyviä aiheita: