PalloTV - Tarkkailumatkan tuliaisia - KuPS lainasi hyökkääjän Nigeriasta
TULEVAT PELIT:

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Veikkausliiga

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
11.03.2024

Tarkkailumatkan tuliaisia – KuPS lainasi hyökkääjän Nigeriasta

Muritala Mohamed tulee vuoden mittaiselle pestille Kuopioon. Sopimuksessa on purkupykälä.

Sarjakauden kynnyksellä KuPS:n hyökkäys vahvistuu yhdellä uudella pelaajalla. KuPS on tehnyt vuoden mittaisen lainasopimuksen nigerialaisen Muritala Mohammedin pelaamisesta kuopiolaisten riveissä. Mohammedin lainaava seura on TikiTaka FC, jonka nimi ponnahtelee esiin aika ajoin myös Suomessa, kun lupaavia nuoria lähtee kokeilemaan siipiään Eurooppaan.

Laina on enemmänkin mallia puoli kautta + puoli kautta, sillä sopimuksessa on purkupykälä. KuPS voi päättää lainan kesän siirtoikkunan aikana.

Mohammedin siirtyminen Kuopioon on tulosta päävalmentaja Jani Honkavaaran scouttaus-matkasta Nigeriaan. Hän bongasi pelaajan 12 joukkueen turnauksesta.

- Joukkueet oli pääsääntöisesti koottu nuorista potentiaalisista pelaajista juuri tätä turnausta varten, ja peleistä sai hyvän käsityksen, millaista jalkapalloa siellä pelataan. Myös pelaajien elinympäristön näkeminen oli silmiä avaava kokemus, Honkavaara kertoo KuPS:n verkkosivuilla.

Honkavaaran mukaan Mohammed kiinnitti hänen huomionsa heti ensisilmäyksellä.

- ”Muri” pelasi joukkueessaan toista hyökkääjää, ja hänessä oli tiettyä yllätyksellisyyttä ja nälkää, joita ei eurooppalaisissa pelaajissa juurikaan näe. Jalkapallo Nigeriassa on kuitenkin hyvin erilaista kuin Euroopassa, joten harkitsimme todella pitkään ennen kuin päätimme tuoda hänet Suomeen, Honkavaara jatkaa KuPS:n verkkosivuilla.

Honkavaara ei odota Mohammedista suurta sateentekijää, vaan uskoo pelaajan sopeutumisen ottavan aikaa.

- Afrikkalaisen pelaajan sopeuttaminen sekä elämään että jalkapalloon Skandinaviassa ei ole helppoa. Hän pelaa varmastikin ensin joitakin pelejä myös akatemiajoukkueessamme, jotta saamme hänet totutettua suomalaiseen jalkapalloon, mutta tavoitteena on tietenkin, että hän auttaisi meitä edustusjoukkueessa. Aika näyttää, Honkavaara päättää.

Artikkeliin liittyviä aiheita: