PalloTV - HJK lainasi hyökkääjän Englannista
TULEVAT PELIT:

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Veikkausliiga

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
18.03.2024

HJK lainasi hyökkääjän Englannista

Luke Plangen arvo on noin 1,2 miljoonaa euroa.

HJK on saanut lisää tulivoimaa joukkueeseensa. Klubi on tehnyt kauden mittaisen lainasopimuksen 21-vuotiaan Luke Plangen siirtymisestä seuran palvelukseen.

Plangen pelaajaoikeudet omistaa Crystal Palace, jolla on hänen kanssaan kauden 2024-25 loppuun ulottuva sopimus. Lainasiirto on tuttua kauraa Plangelle, sillä Crystal Palace lähettää hyökkääjän jo viidennelle pestilleen pois emoseuran helmoista.

Plange siirtyi kauden 2021-22 puolivälin siirtoikkunassa Crystal Palaceen. Derby County möi hänet 1 miljoonan punnan suuruisella siirtosummalla, mutta solmi lainasopimuksen kyseisen kauden loppuun saakka. Seuraavalla kaudella Plange kävi lainalla ensin belgialaisessa RWD Molenbeekissä ja sen jälkeen Lincoln Cityssä. Viimeisin lainasopimus on ollut Carlisle Unitediin.

– Luke on monipuolinen hyökkääjä, joka pystyy pelaamaan kärjen lisäksi myös laidassa. Hän on varsin hyvä viimeistelijä, pystyy haastamaan 1 vs 1 -tilanteissa ja kykenee suojaamaan palloa. Lisäksi hän on vahva tilanteenvaihdoissa voittaessamme pallon, HJK:n urheilujohtaja Vesa Mäki kertoo seuran verkkosivuilla.

– Luke tuo meille lisää vaihtoehtoja hyökkäykseen. Käytännössä meillä on nyt valittavissa hyökkäyksen kolmelle pelipaikalle yhteensä 7–8 vaihtoehtoa.

Plange on yksi Veikkausliigan historian arvokkaimmista pelaajista. Saksalainen pelaajatilastoihin keskittyvä sivusto Transfermarkt on määritellyt Plangen arvoksi 1,2 miljoonaa euroa. Transfermarktin arvio ei ole ainoa ja absoluuttinen totuus, mutta melko lähelle se yleensä on osunut.

Artikkeliin liittyviä aiheita: