PalloTV - VPS sai kalkkiviivoilla kolme uutta pelaajaa
TULEVAT PELIT:

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Veikkausliiga

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
18.03.2024

VPS sai kalkkiviivoilla kolme uutta pelaajaa

Kuva: VPS / Samppa Toivonen

Tuoreet nimet vahvistavat maalivahteja lukuun ottamatta kaikkia kentän osa-alueita.

Veikkausliigan alkuun on aikaa alle kuukausi, mutta pelaajaliikenne käy yhä. VPS on tehnyt sopimukset kolmen uuden ulkomaalaisvahvistuksen kanssa. Vaasalaisseuraan liittyvät tanskalainen hyökkääjä Mads Borchers (kuvassa), nigerialainen keskikenttäpelaaja Peter Eletu ja guinea-bissaulainen puolustaja Pedro Justiniano.

Borchers on solminut 1+1 -vuotisen sopimuksen VPS:n kanssa. Hän pelasi viime kesän loppupuoliskon Ruotsin pääsarjasta pudonneessa Varbergs BoIS:ssa. Borchers siirtyi Ruotsiin Fär-saarilta, jonka pääsarjaa hän pelasi HB Tórshavnin ja 07 Vesturin joukkueissa.

- Joukkueeseen on etsitty hyökkääjää Peter Michaelin ja Savion lähtöjen jälkeen. Tanskasta löytyi Mads, jonka uskomme tuovan meille voimaa hyökkäykseen. Mads kykenee toimimaan joukkueessamme link-up -pelaajana, VPS:n urheilujohtaja Petri Vuorinen kertoo seuran lehdistötiedotteessa.

- Omien nuorten pelaajiemme tapaan Mads on nälkäinen nuorukainen, joka haluaa eteenpäin urallaan.

24-vuotiaan keskikenttäpelaajan Peter Eletun sopimus on 1+2 -vuotinen. Hän tulee VPS:ään vapailta markkinoilta. Edellisen kerran Eletu oli tositoimissa kaudella 2022-23, jolloin hän pelasi ranskalaisessa Sporting Club Sétoisissa. Eletun sopimus seuran kanssa päättyi kesällä 2023. Kotimaansa ja Ranskan lisäksi Eletu on pelannut Liettuassa ja Saksassa.

Topparin tontilla pelaavan 23-vuotiaan Pedro Justinianon urahistoriasta löytyy harvinainen kohta. Hän on pelannut peräti kolmen maan maajoukkueessa. Nuorena pelaajana Justiniano pelasi kahdeksan ottelua Italian U15 -maajoukkueessa. Sen jälkeen hänelle kertyi nippu nuorten maaotteluita Portugalin lipun alla aina U18 -ikäluokkaan saakka.

Miesten tasolla Justiniano on pelannut yhden ottelun edustaen toista kotimaataan Guinea-Bissauta. Hänellä on myös Portugalin kansalaisuus, mutta Justiniano on syntynyt Italiassa.

Justinianon edellinen seura on Puolan liigan Extraklasan sarjataulukon puolivälissä oleva Radomiak Radom. Justiniano teki sopimuksen puolalaisseuran kanssa jo kaudeksi 2022-23, mutta vietti sen lainalla romanialaisessa FC Petrolul Ploieștissa.

Valokuva: VPS / Samppa Toivonen

Artikkeliin liittyviä aiheita: