PalloTV - Niin lähellä, mutta niin kaukana
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Ykkösliiga

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Veikkausliiga

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
26.03.2024

Niin lähellä, mutta niin kaukana

Suomen U17-poikien hieno jatkokarsintaurakka kaatui lisäajan rankkarilla tulleeseen tasapeliin.

Suomen U17-poikien EM-lopputurnauspaikan jahtaaminen päättyi raskaaseen pettymykseen. EM-jatkokarsintalohkon viimeisen kierroksen ottelussa Suomi pelasi 2-2 (1-1) tasapelin Italian kanssa. Samaan aikaan Belgia ja Hollanti tasasivat niin ikään pisteet, mikä tarkoitti Suomen jäämistä kolmanneksi jatkokarsintalohkossa. Belgia päätyi tasapisteisiin, mutta vei kakkospaikan keskinäisen ottelun voitolla.

Kisapaikan karkaaminen käsistä tuntuu harmittavalta, sillä lohkokakkosten vertailussa neljä pistettä riittää lopputurnauspaikan lunastamiseen. Suolaa haavoihin hieroo myös tapa, jolla ratkaisu tapahtui - Italia tasoitti ottelun ensimmäisellä lisäminuutilla.

Suomi päästi Italian johtoon omalla maalilla. Italialla oli painostusjakso Suomen maalilla, kun Mattia Mosconin keskitys kimposi Ilari Kangasniemen jalasta maaliin. Suomi sai rangaistuspotkusta tasoituksen ensijakson puolivälissä. Christian Garofalo tööttäsi päätyrajan tuntumassa Alberto Velasquezin nurin ja Martin Kirilov laukoi tuomitun rankkarin sisään.

Suomi meni johtoon toisen puoliajan alkupuolella. Taavi Koukkumäki jätti pallon Oskari Multalalle, joka löi edessä olleen puolustajan ja Italian maalivahdin vipuun nostamalla pallon molempien yli takakulmaan.

Suomalaisten niskaan kaadettiin kylmää vettä kellon kääntyessä kohti lisäaikaa. Santeri Romppanen tuli takaa Mattia Liberalin jaloille ja itävaltalaiserotuomarin käsi osoitti toista kertaa rankkaripisteelle. Francesco Camarda ampui pilkun maaliin ja varmisti Italialle kisapaikan.

Ti 26.3.2024, Vantaa, Myyrmäen jalkapallostadion
Suomi - Italia 2-2 (1-1)
18. 1-0 oma maali
26. 1-1 Martin Kirilov (rp)
56. 2-1 Oskari Multala
90.+1 2-2 Francesco Camarda
yleisöä: 485

Artikkeliin liittyviä aiheita: