PalloTV - VPS kävi taas ostoksilla
TULEVAT PELIT:

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Veikkausliiga

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
04.04.2024

VPS kävi taas ostoksilla

Akwa Unitedia edustanut nigerialaishyökkääjä Franklin Matib on vaasalaisten viime hetken täsmävahvistus.

VPS vahvistaa rivejään vielä yhdellä pelaajalla ennen Veikkausliigan kauden alkua, kun nigerialainen Franklin Matib liittyy joukkueen vahvuuteen yksivuotisella sopimuksella. Sopimus sisältää option.

Matib on pelaajaprofiililtaan 185-senttinen voimahyökkääjä, jonka vahvuuksiin kuuluvat fyysisyys, nopeus, räjähtävyys ja hyvä peliäly. 22-vuotias nigerialainen on vahvoilla pääpalloissa, sekä omaa molempijalkaisena myös hyvän viimeistelytaidon ja potkutekniikan.

Ennen Vepsuun saapumistaan Matib on käynyt näytillä muutamassa skandinaavisessa seurassa. Kolme päivää Vaasassa viettänyt Matib on innoissaan saapumisestaan eikä nopean paluun tehnyt takatalvi ole lannistanut nuoren nigerialaisen mielialaa.

- Suomessa on hienoa ja mukavaa, vaikka täällä onkin kylmä. Ei kuitenkaan ollenkaan paha!

- Pelaajat ovat mukavia, ja valmentajat ovat huippuja. Harjoituksissa on ollut hauskaa, ja en malta odottaa kauden alkua. Joukkuehenki on kopissa loistava, Matib hehkuttaa.

Nuori nigerialainen kokee joukkueen sisäisen kilpailun pelipaikoista loistavana mahdollisuutena kehittyä. Matib haluaa vakiinnuttaa paikkansa joukkueessa, ja kokee menestyksen tulevan vain kovan työn kautta.

- Jokaisen pelin on oltava ikään kuin finaali. Meidän on annettava kaikkemme ja tehtävä kovasti töitä, jotta pääsemme tavoitteisiimme. Joukkueessa on paljon kilpailua, joka on loistava mahdollisuus pelaajien kehitykselle. Pelit voitetaan maaleja tekemällä, ja minun pitää osoittaa paikkani joukkueessa olemalla voittaja.

- Kannattajat motivoivat minua olemaan parempi, ja yhdessä kannattajien kanssa voimme päästä kärkeen asti, Matib rohkaisee.

VPS:n urheilujohtaja Petri Vuorinen kertoo Matibin kiinnittämisenolleen jo pidemmän aikaa Vepsun tähtäimessä.

- Seurasimme alkuvuodesta asti muutamia pelaajia Afrikasta, ja silloin myös teimme päätökset heidän kiinnittämisistä. Eletu oli ensimmäinen, ja Franklin on nyt toinen. Tämä tapahtui jo nyt ennen kesän siirtoikkunaa.

- Yksi ratkaiseva tekijä tulee olemaan se, kuinka nopeasti pelaajat sopeutuvat seuraamme. Franklin on vahva hyökkääjä, joka on samanaikaisesti hyvinkin monipuolinen pelaaja, Vuorinen analysoi.

Lähde: VPS:n lehdistötiedote

Artikkeliin liittyviä aiheita: