PalloTV - VPS:n talous pinnisti plussalle
TULEVAT PELIT:

Ykkönen

Ykkösliiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Ykkönen

Ykkösliiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
14.04.2024

VPS:n talous pinnisti plussalle

Menestyskausi nosti 30.11.2023 päättyneen tilikauden tuloksen voitolliseksi.

VPS Oy:n varsinainen liikevaihto kasvoi 54% päätyen 1 622 933 euroon. Muut liiketoiminnan tuotot olivat 272 000 euroa, mikä on noin 40 000 enemmän kuin edellisellä tilikaudella. Yhtiön liikevoitto oli 30 774,05 € ja lopullinen tulos 9 536,75 €. Voitollisesta tuloksesta huolimatta yhtiön omapääoma on edelleen negatiivinen.

Loppukauden voittoputki ja sen tuoma lisäkiinnostus toivat merkittävän lisän yhtiön liikevaihtoon. Lippumyynti ylitti selvästi budjetoidun ja myös yhteistyökumppanimyynti kasvoi merkittävästi. Kauden alla ja kesän aikana tehdyt päätökset lisäpanostuksesta joukkueeseen nostivat pelaajakuluja n. 10% verrattuna alkuperäiseen pelaajabudjettiin.

Kuluvalla kaudella Europelit tuovat merkittävän kasvun seuran liikevaihtoon, mutta nostavat luonnollisesti myös kuluja. Europeleistä huolimatta VPS:n pelaajabudjetti pysyy viimevuoden toteutuman tasolla, ollen 670 tuhatta euroa, mikä on Veikkausliigan keskikastia. VPS:n tavoite kaudella on sijoittua kuuden parhaan joukkoon ja kamppailla Europelipaikasta myös tulevalle kaudelle.

- Viimekauden draama jää varmasti kaikkien VPS kannattajien mieliin ikuisesti. Olimme vielä juhannuksena sarjan viimeisenä ja meitä veikattiin varmaksi putoajaksi. Juhannusloman jälkeen kuitenkin joukkue ja valmennus tekivät uskomattoman nousun, emmekä hävinneet enää loppukauden aikana yhtään peliä. Tämän ansiosta nousimme pronssille ja karsintojen kautta europeleihin. Ja saamme 100-vuotisjuhlakautemme kunniaksi Europelit takaisin Vaasaan, toteaa Timo Harri, VPS Oy:n hallituksen puheenjohtaja.

Yhtiökokous vahvisti 10.4 pidetyssä kokouksessa tilinpäätöksen ja osakeyhtiön hallituksen tulevalle tilikaudelle. Hallituksessa jatkavat Timo Harri, Petri Kuivamäki, Ville Laakkonen, Kari Risberg, Jari Saaranen ja Pasi Lämpsä. Ilkka Puikkonen jatkaa hallituksen sihteerinä.

Lähde: VPS:n lehdistötiedote / PalloTV

Artikkeliin liittyviä aiheita: