PalloTV - Kolme liigaottelua evakossa
TULEVAT PELIT:

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Ykkönen

Ykkösliiga

Ykkönen

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
18.04.2024

Kolme liigaottelua evakossa

AC Oulu, EIF ja FC Lahti joutuvat viemään kotiottelunsa toiseen kaupunkiin.

Kevään hidas tuleminen aiheuttaa muutoksia Veikkausliigan otteluohjelmaan. Seuraavan kahden liigakierroksen aikana ainakin kolme ottelua pelataan evakossa. Paikkakuntaa vaihtavat ottelut ovat FC Lahti - FC Haka ja EIF - AC Oulu sekä tuoreimpana AC Oulu - VPS.

Lahden stadionin nurmi ei ole vielä ehtinyt pelattavaan kuntoon. Koska kaupungissa ei ole toista kenttää, joka täyttäisi liigalisenssin vaatimukset, lauantaina ohjelmassa oleva FC Lahti - FC Haka pelataan Tampereen uudella stadionilla Tammelassa.

Sunnuntain ainoa ottelu EIF - AC Oulu pelataan puolestaan Myyrmäen jalkapallostadionilla Vantaalla. Tammisaaren kentän kunnostustyöt eivät ole vielä siinä pisteessä, että EIF:n ensimmäinen kotiottelu voitaisiin pelata kotikaupungissa. EIF toivoo pääsevänsä Keskuskentälle 12. toukokuuta, jolloin ohjelmassa on nousijan toinen kotiottelu. Kauden yskien aloittanut Ilves on silloin tulossa vieraaksi.

Tuoreimpana evakkolaisten rinkiin liittyy AC Oulu, joka joutuu siirtämään 27. huhtikuuta kalenterissa olevan ensimmäisen kotiottelunsa muualle. Pohjoisessa on käytännössä vielä täysi talvi, vaikka lumi on Oulussakin vähentynyt muutamien lämpimien päivien aikana.

Raatin yleisurheilustadionin nurmi ei ole ehtinyt kasvaa korttakaan eikä ehdi pelikuntoon tulevan puolentoista viikon aikana. Lahden lailla Oulussakaan ei ole toista areenaa, joka läpäisisi liigan tiukan lisenssiseulan.

AC Oulun ensimmäisen kotiottelun paikka ei ole vielä tiedossa. Näillä tiedoin VPS-ottelu pelattaneen joko Seinäjoella tai Vaasassa. Samana päivänä pitäisi olla myös FC Lahden seuraava kotiottelu Kuopion Palloseuraa vastaan. Sen kohtalosta ei ole satavarmaa tietoa. AC Oulun avaus oman kannattajakuntansa edessä tapahtuu 11. toukokuuta Gnistania vastaan.

Artikkeliin liittyviä aiheita: