PalloTV - ”Olemme ansainneet sarjasijoituksemme”, päävalmentaja Bruno Romão, IFK Mariehamn
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Se suomalainen jalkapallosivusto

Extra
|
20.05.2024

”Olemme ansainneet sarjasijoituksemme”, päävalmentaja Bruno Romão, IFK Mariehamn

IFK Mariehamn oli pienoinen kysymysmerkki kauden alla. Joukkue oli uudistunut rajusti sitten viime kauden. Seuraan palkattiin uusi portugalilainen päävalmentaja Bruno Romão, jolla ei ole aikaisempaa kokemusta Veikkausliigasta tai suomalaisesta jalkapalloilusta ylipäätään. Lisäksi hän joutuu operoimaan yhdellä liigan pienimmistä pelaajabudjeteista.

Pisteiden valossa IFK on kuitenkin saanut suht mukavan startin kauteen, vaikka peliesitykset ovatkin heitelleet. Seitsemän kierroksen jälkeen joukkue on sarjataulukon 8. sijalla. Se on kerännyt kahdeksan pistettä, 2-2-3, maalierolla 10-12.

Kausi alkoi hyvin. Sarjaohjelman alkuun oli merkattu kaksi kotiottelua, joista joukkue kirjautti itselleen neljä pistettä. Saarelaiset voittivat EIF:n 3-2 ja pelasivat 2-2 tasapelin KuPS:ia vastaan. Sitä seurasi 1-2 vierastappio HJK:lle ja 0-1 kotitappio Ilvekselle.

IFK:n viimeisin voitto nähtiin toukokuun alussa, kun joukkue voitti FC Interin kotonaan 3-1. Iloa ei kuitenkaan kestänyt pitkään, kun FC Lahti seuraavaksi kylvetti saarelaisia 3-0 kotonaan. Viime perjantain raskas vierasmatka Ouluun toi IFK:lle tasapelipisteen, 1-1.

PalloTV tapsi päävalmentaja Bruno Romãon viime lauantain AC Oulu-matsin jälkeen. Kävimme läpi Oulu-ottelun ja vedimme yhteen IFK:n alkukauden tähän mennessä. Mikä on toiminut, mikä ei?

IFK:n sarja jatkuu kotiottelulla Gnistania vastaan ensi sunnuntaina. Sitä seuraavat vierasottelut SJK:ta ja Hakaa vastaan. Mitä hän ajattelee noista peleistä? Onko tämä yksi IFK:n kauden taitekohdista?

Puhuimme myös siitä, minkälainen haaste oli tulla päävalmentajaksi sarjaan, josta ei ole aikaisempaa kokemusta. Miten hyvin Romão kokee päässeensä sisään sarjaan?

Toimittaja: Junnu Leskelä
Kansikuva: Kari Väre

Artikkeliin liittyviä aiheita: