PalloTV - ”HJK:n lähtötilanne on viime vuotta haastavampi”, Toni Korkeakunnas, HJK
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Veikkausliiga

Ykkösliiga

Veikkausliiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Extra
|
03.06.2024

”HJK:n lähtötilanne on viime vuotta haastavampi”, Toni Korkeakunnas, HJK

HJK:n uusi päävalmentaja Toni Korkeakunnas on ison haasteen edessä. Hänet kutsuttiin jälleen hätiin, kun Klubi laittoi päävalmentajansa ja uuden urheilutoimenjohtajansa luiskaan. Tällä kertaa lähtötilanne on kuitenkin haastavampi, ”monitahoisemmin kompleksinen”, kuten Korkekakunnas asian itse ilmaisee.

PalloTV tapasi Korkeakunnaksen viime perjantain AC Oulu-ottelun jälkimainingeissa. Kertasimme illan ottelun tapahtumat ja keskustelimme HJK:n tilanteesta sekä haasteesta, jonka hän on ottanut harteilleen.

Minkälaisen lähtötila-analyysin hän teki, kun otti päävalmentajan tehtävän vastaan tällä kertaa? Sivusta katsottuna näyttää siltä, että lähtötilanne on haastavampi verrattuna viime vuoteen, kun hän tuli ja pelasti HJK:n kauden soutaen seuran Suomen mestaruuteen ja europelien lohkovaiheeseen.

Valmentajavaihdos tuo usein joukkueeseen nopean x-effektin. Nyt sellainen jäi haaveeksi, jos joku sellaista odotti. Korkeakunnaksen kolme ensimmäistä peliä toivat neljä pistettä, ja sehän ei Töölössä ihan vielä riitä.

Korkeakunnas sai ihan hyvän alun, kun Klubi voitti Gnistanin maalilla, mutta sitten on ollut vaikeampaa.  Ensin stadilaiset päätyivät 1-1 tasapeliin Ilvestä vastaan, ja viime perjantaina tuli 0-1 turpaan Oulussa.

HJK on tällä hetkellä sarjataulukon 5. sijalla. 11 ottelusta on kertynyt 16 pistettä, 4-4-3, maalierolla 15-12. Sarjakärki KuPS:iin on matkaa kuusi pinnaa, ja Klubilla on yksi ottelu enemmän pelattuna. Jo sarjakärkeen kiipeämisessä on tekemistä puhumattakaan siitä, että europelitkin lähestyvät kovaa vauhtia.

Koko Klubin alkukausi on edennyt jokseenkin sekavissa merkeissä. Peli ei ole kulkenut, pelaajat ovat alisuorittaneet ja tuloskunto on ontunut pahemman kerran, ainakin HJK-standardeilla mitattuna. Klubi ei ole näyttänyt Klubilta.  Sen seurauksena Korkeakunnas kutsuttiin jälleen HJK:n penkin päähän, kun hänen edeltäjänsä Ferran Sibila ja hänet palkannut tuore urheilutoimenjohtaja Vesa Mäki saivat mennä.

Tilanne on, kuten sanottua, tuttu ”Tokelle” viime kaudelta. Hän tuli puikkoihin vielä lähempänä juhannusta, kun Toni Koskela sai mennä. Silloin hänen pre-seasoninsa jäi pariin päivään ennen kuin joukkueella oli edessä kesän ensimmäinen europeli.

Viime vuotiseen verrattuna Korkeakunnaksella on tällä kertaa yltä kyllin aikaa saada Klubi takaisin raiteille, mutta kiire saattaa tulla, kun katsoo joukkueen tämänhetkisiä peliesityksiä. Samalla se luo painetta piakkoin aukeavan kesän siirtoikkunan suuntaan. Siinä HJK:n on Korkeakunnaksen mukaan oltava aktiivinen.

Toimittaja: Junnu Leskelä
Kuvaus: Olli Luoma-aho
Kansikuva: Kari Väre

Artikkeliin liittyviä aiheita: