PalloTV - AC Oululta odotettu päätös - Valmennustrio sai lähteä Lahti-tasapelin jälkeen
TULEVAT PELIT:

Ykkönen

Ykkönen

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
13.06.2024

AC Oululta odotettu päätös – Valmennustrio sai lähteä Lahti-tasapelin jälkeen

Mitalinkiilto silmissä sarjaan lähtenyt seura on voittanut vain yhden ottelun.

AC Oulu on irtisanonut valmennustrionsa jäsenet. Päävalmentaja Rauno Ojanen sekä valmennusryhmän jäsenistä pelillisen prosessin johtaja Tuomas Silvennoinen ja valmentaja Mikko Viitsalo saivat lähteä. Päätös erottamisesta tehtiin FC Lahtea vastaan 2-2 tasapeliin päättyneen eilisen liigaottelun jälkeen.

Heikot urheilulliset tulokset johtivat potkuihin.

- AC Oulun hallitus teki päätöksen irtisanomisista yhdessä urheilutoimen johdon kanssa joukkueen urheilullisen menestyksen jäätyä selkeästi alle sille asetettujen tavoitteiden, AC Oulun Oy:n hallituksen puheenjohtaja Tomi Kaismo perustelee potkuja seuran lehdistötiedotteessa.

Maalivahtivalmentaja Jani Luukkonen ja performance coachin tittelillä operoiva Luke Robertson jatkavat tehtävissään.

Mitalitoivein liigakauteen lähtenyt AC Oulu on tällä hetkellä sijalla 10. AC Oulu on voittanut yhden ottelun, pelannut viisi tasapeliä ja hävinnyt viisi. Tilastojen valossa maalinteko sujuu, mutta puolustuspelaamisessa on työsarkaa. AC Oulun maaliero on 17-23.

AC Oulun tulevan valmentajan nimi on vielä auki. Vahvat huhut ovat tuomassa Juha Malista takaisin AC Oulun palvelukseen. Vaihtoehtoja ei ole paljoa, sillä päävalmentajalla tulee olla UEFA Pro -lisenssi tai hänellä täytyy siihen johtava koulutus käynnissä. Lauantaina pelattavassa Suomen Cupin ottelussa AC Oulun peliä johtaa reservijoukkueen päävalmentaja Mikko Isokangas ja hänen apurinsa Rafinha.

Kahdet potkut ja yksi muodollinen vaihdos

Jos kriteerien ei anneta joustaa milliäkään, Ojasen ja hänen esikuntansa potkut on kolmas Veikkausliigan valmennusvaihdos tälle kaudelle. Sattumaa tai ei, kaikki alkuvuoden valmentajauutiset koskevat niitä kolmea seuraa, joissa päävalmentajan koulutusvaatimuksien kanssa on kikkailtu tavalla tai toisella.

Ensimmäiset potkut jakoi kriisissä vellonut HJK, joka erotti oman pelillisen prosessin johtajansa Ferran Sibilan tuskaisesti sujuneen kevään jälkeen. Tilalle tuli HJK:n viime kaudella mestariksi ja Konferenssiliigan lohkovaiheeseen johdattanut Toni Korkeakunnas. Samalla lisenssin omannut nimellinen päävalmentaja Ossi Virta aleni apuvalmentajaksi.

SJK on myös ehtinyt vaihtaa valmentajaa, mutta se tapahtui sopuisasti ja ennalta sovitun suunnitelman mukaisesti. Nimellisesti päävalmentajana toiminut Toni Lehtinen otti oman paikkansa SJK:n valmennusryhmässä, kun Stevie Grieve pääsi Skotlannin jalkapalloliiton UEFA Pro -kurssille.

Ykkösliigassa on tapahtunut yksi vaihdos. PK-35:n päävalmentaja Kim Raimi sai väistyä Atlantiksesta tulleen Tiago Santosin tieltä. Atlantis FC:n uudesta valmentajasta ei ole vielä tietoa.

Artikkeliin liittyviä aiheita: