PalloTV - ”Meidän pitää pystyä luomaan enemmän uhkaa”, päävalmentaja Toni Lindberg, FC Lahti
TULEVAT PELIT:

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Kansallinen Liiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Extra
|
14.06.2024

”Meidän pitää pystyä luomaan enemmän uhkaa”, päävalmentaja Toni Lindberg, FC Lahti

FC Lahden alkukausi on ollut raskas. Runkosarjan puolivälin krouvissa Mustilla Kuhnureilla on kasassa seitsemän pistettä, 1-4-6, maalierolla 8-20. Se oikeuttaa sarjataulukon 11. sijaan. Nuo tilastot eivät jätä paljon selittelyn sijaa. Lahtelaisten ainoasta voitostakin on aikaa jo puolitoista kuukautta.

Keskiviikkoillan 2-2 tasapeli AC Oulun vieraana ei tuonut helpotusta, päin vastoin. Lahtelaisten jo varmalta näyttänyt voitto suli kotijoukkueen lisäajalla samaan rangaistuspotkuun.

PalloTV tapasi päävalmentaja Toni Lindbergin keskiviikon AC Oulu-ottelu jälkeen. Keskustelimme juuri päättyneestä ottelusta ja vedimme yhteen FC Lahden alkukautta.

Minkälaisen analyysin Lahden valmennus on tehneet joukkueen alkukaudesta? Missä vika? Onko siihen yksinkertaista selitystä?

Lahti on Oulun lisäksi ainoita liigapaikkakuntia, joissa edelleen pelataan luonnonnurmella. Sen myötä lahtelaiset pelasivat kolme ensimmäistä kierrosta vieraissa - kaksi ensimmäistä vierasjoukkueena ja FC Hakaa vastaan evakossa Tammelan stadionilla. Miten paljon tuo vääristynyt sarjaohjelma vaikutti joukkueen alkukauteen?

Mihin Lindberg on paikallistanut joukkueen pelilliset haasteet? Tilastojen valossa heidän pelinsä ei ole toiminut oikein kummassakaan päässä kenttää. Mikä ratkaisuksi? Onko joukkuetta tarkoitus vahvistaa kesän siirtoikkunassa?

Tulevana viikonloppuna on sitten vuorossa cup-matsi EPS:ää vastaan vieraissa. Siinä olisi jatkopaikkaa cupissa tarjolla. Se varmaan kiinnostaa tässä kohtaa?

Veikkausliiga jatkuu FC Lahden osalta kotiotteluilla Gnistania ja Ilvestä vastaan. Millä mielin noihin koitoksiin, joko noissa peleissä alkaa olla käsillä kauden ”kohtalon hetket”? 

Toimittaja: Junnu Leskelä
Kuvaus: Lauri Leinonen
Kansikuva: Kari Väre

Artikkeliin liittyviä aiheita: