PalloTV - ”Meidän pitää pystyä pitämään nolla omassa päässä”, kapteeni Mikko Viitikko, FC Lahti
TULEVAT PELIT:

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Kansallinen Liiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Extra
|
17.06.2024

”Meidän pitää pystyä pitämään nolla omassa päässä”, kapteeni Mikko Viitikko, FC Lahti

FC Lahden alkukausi on ollut haastava. Peli ei yksinkertaisesti ole kulkenut kentän kummassakaan päässä, kuten tilastot osoittavat. Yhdentoista kierroksen jälkeen lahtelaisilla on kasassa seitsemän pinnaa, 1-4-6, maalierolla 8-20. Se oikeuttaa sarjataulukon 11. sijaan, kun runkosarjaa on puolet pelattu.

PalloTV tapasi kapteeni Mikko Viitikon, 29, ja pyysi häntä niputtamaan joukkueensa alkukautta. Mikä lahtelaisten alkukaudessa meni pieleen? Miten paljon sarjan alun pakotetut vieraspelit vaikuttivat joukkueen negatiiviseen kierteeseen?

Mikä itse pelaamisessa on mättänyt? Minkälaista palloa päävalmentaja Lindberg haluaa nähdä FC Lahden pelaavan?

Veikkausliiga jatkuu FC Lahden osalta kahdella kotiotteluilla. Tällä viikolla kylään tulevat Gnistan ja Ilves. Millä mielin noihin matseihin? Joko noissa peleissä alkavat olla käsillä lahtelaisten kauden kohtalon hetket?

Puolustaja Mikko Viitikko on HJK-kasvatti, jolle ei takavuosina löytynyt sijaa kasvattajaseurassa. Hän pääsi kyllä debytoimaan Klubin paidassa Veikkausliigassa kaudella 2014, mutta minuutit liigassa jäivät kolmeen otteluun.

Nuorisomaajoukkuepelaaja teki johtopäätöksensä ja siirtyi VPS:n paitaan kausiksi 2015-2017. Vaasasta tie vei Norjan kakkostasolle Fredrikstadiin kaudelle 2018.

Tämän kertainen pesti FC Lahdessa on toinen Viitikolle. Ensimmäisen pätkänsä hän pelasi kausina 2019-21, minkä jälkeen Viitikko siirtyi ruotsalaiseen Trelleborgiin. Täksi kaudeksi Viitikko palasi Lahteen lainasopimuksella. Viitikko on edustanut Suomea kaikissa ikäluokkamaajoukkueissa.

Toimittaja: Junnu Leskelä
Kuvaus: Lauri Leinonen
Kansikuva: Kari Väre

Artikkeliin liittyviä aiheita: