PalloTV - Kenkä heilahti taas - FC Lahti vapautti Toni Lindbergin tehtävistään
TULEVAT PELIT:

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Kansallinen Liiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
20.06.2024

Kenkä heilahti taas – FC Lahti vapautti Toni Lindbergin tehtävistään

Uudesta päävalmentajasta ei ole vielä tietoa.

Putoamiskurimukseen ajautunut FC Lahti vaihtaa valmentajaa. Seuraa kaudesta 2019 palvellut Toni Lindberg vapautettiin tehtävistään eilisen 3-3 tasapeliin päättyneen ottelun jälkeen. Lindberg on jo kolmas tehtävistään erotettu valmentaja ja neljäs valmentajan vaihdos yhteensä. Uuden valmentajan henkilöllisyydestä ei ole vielä tietoa.

Lindberg liittyi FC Lahden organisaatioon kaudeksi 2019, jolloin hän valmensi seuran B-poikien joukkuetta. Seuraavalla kaudella Lindberg nousi myös liigajoukkueen valmentajistoon, kunnes hän viime kaudella korvasi päävalmentajan tehtävistä erotetun Mikko Mannilan. Lindbergin johdolla FC Lahti sai kaavittua sarjapaikan varmistamiseksi tarvitut pisteet.

Tällä kaudella Mustien Kuhnurien kulku ei ole ollut yhtä lennokasta. FC Lahti on liigassa toiseksi viimeisellä sijalla voitettuaan vain yhden ottelun ja pelattuaan viisi tasan. FC Lahden puolustus on vuotanut 23 maalia omiin ja hyökkäys on viimeistellyt vasta 11 maalia. Eilisellä kierroksella 3-3 tasapeliin päättynyt ottelu Gnistania vastaan ja voiton menettäminen lisäajalla oli viimeinen tikki lahtelaisseuran johtajistolle.

– Hyppääminen apuvalmentajan paikalta päävalmentajaksi ei ole koskaan helppoa, mutta ”Limppu” onnistui tässä tehtävässä viime kaudella erinomaisesti. Valitettavasti sama lento ei jatkunut tällä kaudella ja yhteinen matkamme päättyy tällä erää, FC Lahden puheenjohtaja Mika Halttunen kommentoi seuran verkkosivulla.

FC Lahden uutisointi asiasta on ollut toistaiseksi niukkaa. Seura ei ole kertonut joko uusi luotsi on näköpiirissä vai lähteekö FC Lahti tiistaina odottavaan cupin neljännesvälierään väliaikaisessa valmennuksessa. Lisenssiehdot sallivat ilman sanktioita siirtymän, jonka aikana liigaseuran valmentajana voi olla ilman UEFA Pro -lisenssiä oleva henkilö.

FC Lahden antamat potku olivat neljäs vaihdos tälle kaudelle

Veikkausliigassa on tapahtunut neljä päävalmentajan vaihdosta tälle kaudelle. FC Lahti liittyi AC Oulun ja HJK:n rinnalle päävalmentajansa irtisanoneiden seurojen joukkoon.

HJK laittoi valmentajakarusellin pyörimään irtisanomalla katastrofaalisen alkukauden jälkeen todellisen päävalmentajansa eli pelillisen prosessin johtajaksi nimetyn espanjalaisen Ferran Sibilan. Samalla muodollisen pätevyyden täyttänyt, nimellinen päävalmentaja Ossi Virta sai väistyä taka-alalle ja on nähty videovalmentajan roolissa.

HJK palkkasi Sibila-Virta -kaksikon tilalle tutun nimen, Toni Korkeakunnaksen. Klubia viime kaudella samanlaisesta tilanteesta pelastamaan tullut Korkeakunnas sai aisaparikseen Mikael Forssellin.

Tavoitteisiin nähden kautensa kehnosti aloittanut AC Oulu antoi kenkää koko pääasialliselle valmennuskolmikolleen. Valmentajistosta vain maalivahtivalmentaja ja performance coachin nimellä kulkeva fysiikkavalmentaja saivat pitää työnsä, kun Rauno Ojanen, Tuomas Silvennoinen ja Mikko Viitsalo siirrettiin syrjään.

AC Oulussa oli samanlainen järjestely kuin HJK:ssa. UEFA Pro -koulutettuna Ojanen oli päävalmentaja, mutta yhdenlaista käskyvaltaa käytti pelillisen prosessin johtajan tittelillä ollut Silvennoinen. AC Oulu pelasi Suomen Cupin 5. kierroksen ottelun ja eilisen liigapelin reservijoukkueen päävalmentajan Mikko Isokankaan ohjaksissa. Tänään seura kertoi palkanneensa kolme uutta kreikkalaisvalmentajaa, joista Konstantinos Bratsos on uusi päävalmentaja.

Kolmas seura, jolla oli muodollisesti epäpätevästä päävalmentajasta johtuvia järjestelyitä, oli SJK. Toni Lehtinen toimi SJK:n nimellisenä päävalmentajana alkukauden. Tilanne muuttui myös virallisesti, kun skottipiiskuri Stevie Grieve pääsi Skotlannin jalkapalloliiton kurssille ja sai siten oikeuden toimia päävalmentajana.

Viime kaudella potkuralli oli hurja. Seitsemän seuraa vaihtoi valmentajaa - KuPS jopa kahdesti. Hurjinta meno oli elokuussa, jolloin viisi seuraa jakoi potkut.

Valokuva: Kari Väre

Artikkeliin liittyviä aiheita: