PalloTV - Kreikkalaistrio ottaa vastuun AC Oulusta
TULEVAT PELIT:

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Kansallinen Liiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
20.06.2024

Kreikkalaistrio ottaa vastuun AC Oulusta

Päävalmentajaksi on palkattu Konstantinos Bratsos.

AC Oulun uusi valmentaja on kreikkalainen Konstantinos Bratsos, 47. Hänen mukanaan seuraan tulevat myös kakkosvalmentaja Konstantinos Paraskevopoulos ja analyytikko Yannis Amanatidis. Valmennuksen uudelleenjärjestelyissä reservijoukkueen päävalmentajan Mikko Isokankaan rooli liigajoukkueessa kasvaa. Samalla oululaistunut brassiluotsi Rafinha joutuu ottamaan isomman vastuun reservien johtamisesta.

AC Oulu vapautti entisen valmennuksen tehtävistään tasapeliin päättyneen FC Lahti -ottelun jälkeen. Valmennusryhmän päällikkönä päävalmentajan tittelillä toiminut Rauno Ojanen, pelillisen prosessin johtajana vastuuta kantanut Tuomas Silvennoinen ja kakkosvalmentaja Mikko Viitsalo vapautettiin tehtävistään.

Uudella kreikkalaisvalmentajalla on suomalaisittain korkean luokan työhistoria. Tällä vuosikymmenellä Bratsos on ollut päävalmentajana yli 80 Kreikan pääsarjan Super Leaguen ottelussa. Suurimman osan ajasta Bratsos valmensi Volos NPS:ää. Päättyneellä kaudella 2023-24 hänet palkattiin pelastamaan vaikeuksissa ollutta A.E. Kifisiaa, mutta projekti päättyi putoamiseen viiden pisteen erolla juuri Volosiin.

Bratsosilla on UEFA Pro -lisenssi, minkä vuoksi AC Oulun ei tarvitse enää kikkailla tehtäväkuvilla tai niiden nimikkeillä. Bratsosin sopimus kattaa loppukauden, mutta siinä on optio myös ensi kaudesta.

Bratsos on AC Oululta selkeä yllätysvalinta. Keskustelupalstojen vahvimmat veikkaukset kohdistuivat Juha Maliseen, Mika Nurmelaan ja Teemu Tainioon. Uusi päävalmentaja on AC Oulun historian kolmas ulkomaalaisluotsi. Edelliset olivat portugalilainen Ricardo Duarte ja englantilainen Steven Polack.

Artikkeliin liittyviä aiheita: