PalloTV - Duarte palaa Suomeen - FC Lahti palkkasi portugalilaiskoutsin Lindbergin tilalle
TULEVAT PELIT:

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Kansallinen Liiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
21.06.2024

Duarte palaa Suomeen – FC Lahti palkkasi portugalilaiskoutsin Lindbergin tilalle

Kuva: Kari Väre

Työsarka seuran nostamiseksi pohjamudasta alkaa heti.

Suomen kentiltä tuttu portugalilainen Ricardo Duarte, 44, on FC Lahden uusi valmentaja. Duarte korvaa Toni Lindbergin, joka heikon menestyksen vuoksi sai potkut eilen. FC Lahti on sarjataulukon toiseksi viimeisenä vain yhden voiton ottaneena.

Tässä vaiheessa osapuolet solmivat tämän kauden loppuun kestävän sopimuksen. FC Lahden puheenjohtajan sanoista kuitenkin kaikuu viesti, jonka mukaan yhteistyön jatkaminen kiinnostaa, jos seura säilyttää liigapaikkansa.

– Ricardo on kokenut valmentaja ja hän on ollut tiukoissa paikoissa urallaan. Haluamme peliimme muutosta ja uskomme, että hän on tähän kohtaan oikea mies johtamaan FC Lahtea. Tavoitteenamme on pidempiaikainen yhteistyö, mutta nyt keskittyminen on täysillä loppukaudessa, Halttunen kommentoi FC Lahden verkkosivuilla.

Duarte astuu toimeensa heti ja johtanee joukkoja jo tiistaina, kun FC Lahti matkustaa cup-otteluun KPV:n vieraaksi.

Duarte tuli Suomeen kaudeksi 2018, jolloin hän oli VPS:n kakkosvalmentajana. Lissabonin yliopistossa apulaisprofessorina työskennellyt mies palasi opetustyöhön Suomen Palloliiton koulutuspäällikkönä, mutta veri veti takaisin kentälle. Hän hyppäsi Gnistanin ruoriin kesken kauden 2020.

Gnistan sai sarjapaikkansa säilytettyä ja Duarte jatkoi seurassa myös seuraavalla kaudella. AC Oulu kuitenkin osti hänen sopimuksensa ulos ja Duarte siirtyi pelastamaan liiganousijan sarjapaikkaa loppukaudesta 2021.

Duarten pesti Oulussa kesti loppukesään 2023, jolloin potkukenkä heilahti hänen kohdallaan. Suomen jälkeen Duarte valmensi lyhyen aikaa Portugalin kolmannella sarjatasolla.

Valokuva: Kari Väre/arkisto

Artikkeliin liittyviä aiheita: