PalloTV - ”Olen tyytyväinen nuoren joukkueemme alkukauteen”, päävalmentaja Jani Honkavaara, KuPS
TULEVAT PELIT:

Ykkönen

Ykkönen

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Extra
|
01.07.2024

”Olen tyytyväinen nuoren joukkueemme alkukauteen”, päävalmentaja Jani Honkavaara, KuPS

KuPS on ollut yksi liigakauden alun valopilkuista. Joukkuetta uudistettiin, nuorennettiin ja kuopiolaistettiin isolla kädellä viime kauden jälkeen. Myös budjettia leikattiin. Ryhmän tuloskunnon ympärillä olikin pienoisia kysymysmerkkejä kauden alla. Kysyttiin, että voiko junioreilla voittaa?

Mekin kysyimme, että pystyykö nuori joukkue ylläpitämään tasonsa koko kauden, vai nähdäänkö niille tyypillinen notkahdus jossain vaiheessa kautta? Alkukausi todisti, että kyllä voi voittaa, mutta kolmen viime kierroksen perättäiset tappiot Hakalle, HJK:lle ja AC Oululle ovat jälleen nostaneet ilmaan kysymysmerkkejä.

Kokonaisuutena alkukausi on kuitenkin sujunut erinomaisesti etenkin, kun otetaan huomioon kuopiolaisten alkukauden vieraspelipainotteinen otteluohjelma. Tähän mennessä joukkue on pelannut 14 ottelua, joista se on kerännyt 25 pistettä, 7-4-3, maalierolla 24-15. Sarjasijoitus on tällä hetkellä toinen. Ei huono.

KuPS:n kokeneempi kaarti on hoitanut oman hommansa ja kuopiolaisnuoret ovat olleet kuin kotonaan päävalmentaja Jani Honkavaaran pallokontrollipelissä. KuPS:n nuoriso-osasto on parhaimmillaan juoksuttaneet kokeneempia vastustajiaan kuin pässejä narussa. Sitä on jalkapalloväen ollut kiva katsoa.

Tappioita tulee ennen pitkään kaikille. Siinä ei sinänsä ole mitään ihmeellistä, mutta onko kolme tappiollista ottelua peräkkäin enää sattuma? Tai se, ettei joukkue onnistu tekemään kolmessa pelissä kuin yhden maalin?

PalloTV tapasi päävalmentaja Jani Honkavaaran viime perjantain tappiollisen AC Oulu-ottelun jälkeen. Niputimme illan pelin ja katsoimme kuopiolaisten alkukautta. Mikä selittää kolmen ottelun tappioputken? Joko väsy painaa?

Onko hän muutoin tyytyväinen joukkueensa alkukauteen. Onko nuorten vahvat esitykset yllättäneet päävalmentajan? Onko Honkavaara muutoin ollut tyytyväinen joukkueensa pelin kehittymiseen?

Siirtoikkuna aukeaa pian. Onko joukkuetta tarkoitus vahvistaa kesän siirtoikkunassa, ja jos on, mille pelipaikoille vahvistuksia haetaan?

Nyt KuPS:lla on edessään jokakesäinen otteluruuhka, kun Konferenssiliigan karsinnat alkavat parin viikon päästä. Joukkue matkaa Luxemburgiin UNA Strassen vieraaksi. Ennen europelejä kuopiolaiset pelaavat vielä kaksi ottelua neljän päivän sisällä. Keskiviikoksi joukkue matkaa EIF:n vieraaksi Tammisaareen. Gnistan tulee kylään Kuopioon sunnuntaina. Joko otteluruuhka alkaa tuntumaan? Minkälaisia toimenpiteitä europelit aiheuttavat?

Toimittaja: Junnu Leskelä

Artikkeliin liittyviä aiheita: