PalloTV - Nyt on kovat piipussa - O'Shaughnessy palaa HJK:n takalinjoille
TULEVAT PELIT:

Ykkönen

Ykkönen

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
02.07.2024

Nyt on kovat piipussa – O’Shaughnessy palaa HJK:n takalinjoille

Keskuspuolustuksessa tapahtuu myös muita muutoksia.

HJK on tehnyt kovan kaappauksen. Klubi solmi pelaajasopimuksen entisen kapteeninsa Daniel O'Shaughnessyn kanssa. HJK:n pelaajauutisiin kuuluu myös Michael Boamahin pitkä jatkosopimus. Näiden liikkeiden myötä vähälle peliajalle jääneelle virolaistopparille Andreas Vaherille ei nähty käyttöä. Hän siirtyy FC Floraan.

O'Shaughnessyn sopimuksella on pituutta ensi kauden loppuun asti, mikä tarkoittaa sitä, ettei 29-vuotias toppari ole vain hakemassa HJK:n riveistä vain lyhytaikaista ponnahduslautaa takaisin eurokentille.

O'Shaughnessy siirtyi kauden 2021 jälkeen Saksaan, Karlsruher SC:hen maan toiseksi korkeimmalle sarjatasolle. Alku uusissa ympyröissä sujui mallikkaasti, kunnes maaottelussa sattuneesta pohjeluun murtumasta alkoi vammakierre. Pohjevamman jälkeen tuli kaksi leikkausta vaatinut lonkkavamma. Pitkän kuntoutuksen jälkeen O'Shaughnessy on toipunut nyt pelikuntoon ja hyppää takaisin viheriölle HJK:n paidassa.

O'Shaughnessy on Riihimäen Palloseuran kasvatti, joka on pelannut juniorina myös FC Hongassa ja HJK:ssa. Klubista hänen matkansa jatkui Ranskaan, Englantiin ja Tanskaan. Hän on pelannut FC Metzissä, FC Brentfordissa, Braintree Town FC:ssä, FC Midtjyllandissa ja Cheltenham Town FC:ssä.

Kauden alkamisen jälkeen O'Shaughnessy on HJK:n toinen hankinta. Aiemmin seura naarasi vapailta markkinoilta sopimuksettomassa tilassa olleen maalivahtikonkari Niki Mäenpään.

Boamah jatkaa Klubissa ainakin kauden 2026 loppuun

Osana keskuspuolustuksen järjestelyitä HJK ja Michael Boamah ovat päässeet sopuun pelaajan jatkosta. Uusi sopimus on voimassa kauden 2026 loppuun saakka ja se sisältää option kaudesta 2027.

Boamah on Imatran Palloseuran kasvatti, joka IPS:ssä ja PEPO:ssa vietettyjen vuosien jälkeen tarttui HJK:n haaviin. HJK:n juniorien jälkeen Boamah pelasi kauden 2021 Vantaan Jalkapalloseurassa ja kaudet 2022-23 Klubi 04:ssä.

Tänä vuonna Boamah on pelannut kymmenen virallista ottelua, joista viisi Veikkausliigassa, kaksi Suomen Cupissa, kaksi Ykkösessä ja yksi Liigacupissa.

Artikkeliin liittyviä aiheita: