PalloTV - ”Kriisiin ei ole aihetta – olemme edelleen sama hyvä joukkue”, kapteeni Petteri Pennanen, KuPS
TULEVAT PELIT:

Ykkönen

Ykkönen

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Extra
|
04.07.2024

”Kriisiin ei ole aihetta – olemme edelleen sama hyvä joukkue”, kapteeni Petteri Pennanen, KuPS

Nuorekas KuPS pelasi vahvan alkukauden. Etenkin joukkueen nuoriso-osaston jämäkät otteet ovat ihastuttaneet, ei vain kuopiolaiskannattajia, vaan myös meitä muita lajin ystäviä pitkin Suomen niemeä.

Alle parikymppiset jampat ovat parhaimmillaan suorastaan dominoineet ja vieneet kokeneempia pelimiehiä pallolla kuin ”mätää kukkoa”. Sitä on ollut iloa seurata.

On hyvä muistaa, että KuPS:n nuoret operoivat joukkueensa pallollisen pelin keskiössä ja ovat sen myötä olleet paljon vartijoina. Se on kova vaade nuorille, tai kenelle tahansa, mutta nämä kaverit eivät selvästikään ole tulleet Veikkausliigaan pelkästään selviytymään.

Kolmen viimeisen liigakierroksen aikana joukkueen tuloskunto on kuitenkin osoittanut sulamisen merkkejä. Kolme tappiollista liigamatsia peräkkäin, eikä joukkue ole onnistunut tekemään niissä kuin yhden maalin. Pelikään ei ole näyttänyt yhtä raikkaalta kuin alkukaudesta.

Tehottomuuden lisäksi nuori joukkue on hetkittäin näyttänyt miltei aneemiselta alkukauteen verrattuna. Se on nostattanut pintaan kysymyksen nuoren joukkueen- ja suhteellisen kapean rosterin jaksamisesta, kun kesän tärkeät europelit lähestyvät.

Kokonaisuutena alkukausi on kuitenkin sujunut hyvin, etenkin kun ottaa huomioon KuPS:n alkukauden vieraspelipainotteisen otteluohjelman. Tähän mennessä joukkue on pelannut 14 ottelua, joista se on kerännyt 25 pistettä, 7-4-3, maalierolla 24-15. Sarjasijoitus 2.

PalloTV tapasi kapteeni Petteri Pennasen viime perjantain tappiollisen AC Oulu-ottelun jälkeen ja kysyi, että joko KuPS on kriisissä?

Onko kapteenia yllättänyt joukkueen nuoriso-osaston vahvat ja varmat otteet? Onko hän muutoin tyytyväinen joukkueensa pelillisiin esityksiin tähän mennessä? Mitä hän ajattelee omasta tekemisestään?

KuPS:lla on edessä kesän herkkuhetki ja otteluruuhka, kun Konferenssiliigan karsinnat alkavat ensi viikolla. Silloin joukkue matkaa Luxemburgiin UNA Strassenin vieraaksi. Alla on jo valmiiksi raskas alkukauden vieraspelipainotteinen otteluohjelma matkustamisineen. Joko otteluruuhka alkaa painamaan nuorta joukkuetta?

Minkälaisia ajatuksia Konferenssiliigan karsinnat herättävät kapteenissa tässä kohtaan? Mitä vastustajasta tiedetään?

Toimittaja: Junnu Leskelä

Artikkeliin liittyviä aiheita: