PalloTV - HJK varustautuu europeleihin ja syksyn mestaruustaisteluun
TULEVAT PELIT:

Ykkönen

Ykkönen

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Ottelukooste
|
05.07.2024

HJK varustautuu europeleihin ja syksyn mestaruustaisteluun

Skotlantilainen Lee Erwin (kuvassa), virolainen Kevor Palumets ja belgialainen Alessandro Albanese ovat Klubin uudet vahvistukset.

HJK:n joukkue vahvistuu vauhdilla. Seura on julkaissut heinäkuussa yhden uuden nimen per päivä. Daniel O'Shaughnessyn lisäksi uusia pelaajia ovat skotlantilainen hyökkääjä Lee Erwin (kuvassa), virolainen puolustava keskikenttäpelaaja Kevor Palumets ja belgialainen hyökkäävä keskikenttäpelaaja Alessandro Albanese.

Erwinin sopimus on kaikkein lyhin. Se kestää kauden loppuun saakka. Albanesen sopimus on niin ikään tämän kauden loppuun, mutta siinä on optio, jonka pituutta tai käyttöoikeutta HJK ei ole kertonut. Palumets tulee loppukauden kestävällä lainasopimuksella, jossa HJK:lla on osto-optio.

Erwin on tuttu nimi suomalaisille. Hän edusti FC Hakaa kauden 2022, jolloin hän pelasi 28 liigaottelua ja teki niissä huikeat 20 täysosumaa. Maalimäärä oli pitkälti se syy, miksi FC Haka pärjäsi kyseisellä kaudella erinomaisesti ja lunasti paikan myös eurokentille. Erwin vastasi lähes puolesta Hakan tekemistä liigamaaleista.

Maalikuninkuuden jälkeen Erwinillä oli vientiä, mutta hän hämmästytti jalkapallon seuraajia siirtymällä Libanoniin. Uran jatkosuunnitelmiin tuli mutka, kun HJK iski kiilan väliin.

– Itse asiassa olin suunnitellut jatkavani pelaamista Lähi-idässä, minulla oli siellä ja myös Euroopassa tiettyjä vaihtoehtoja. Mutta sitten juttelin talvella Ossin kanssa. Tunnen HJK:n ja tiedän kuinka hyvä seura on, joten halusin osaksi tätä projektia. Haluan, että voitamme tietenkin mestaruuden ja menemme pitkälle Euroopassa, Erwin kertoo HJK:n verkkosivuilla.

Erwin oli tulossa Klubiin jo kauden alkuun, mutta hän ei päässyt irti edellisestä sopimuksestaan.

Palumets debytoi Viron maajoukkueessa tällä kaudella

Kevor Palumets on puolustava keskikenttäpelaaja, joka siirtyy Klubin palvelukseen Belgian toisella sarjatasolla pelaavasta SV Zulte Waregemistä.

Palumets on pelannut Viron U18- ja U21-maajoukkueissa. Tänä vuonna hän nousi A-maajoukkueeseen ja debytoi tammikuussa maaottelussa Ruotsia vastaan. Sittemmin hän on pelannut viidessä A-maaottelussa.

– Kevor on todella potentiaalinen 6-paikan pelaaja, jollaista olemme etsineet. Häntä pidetään Virossa isona lupauksena. Kevor on tervepäinen kaveri, ja hyvän pallollisen osaamisen lisäksi hän on myös vahva pääpelaaja, jolla on hyvä vasen jalka ja joka on todella motivoitunut etenemään urallaan, HJK:n päävalmentaja Toni Korkeakunnas analysoi virolaispelaajaa seuran verkkosivuilla.

Alessandro Albanesen edellinen seura oli belgialainen KV Oostende, jonka toiminta uusista omistajista huolimatta päättyi konkurssiin viime keväänä. Albanese on pelannut myös RE Virtonissa ja SK Beverenissä. Euroopan eri kentät tulivat hänelle tutuksi nuorena poikana. Albanese on pelannut Eintracht Frankfurtin, TSG 1899 Hoffenheimin ja FC Porton junioreissa.

Valokuva: HJK

Artikkeliin liittyviä aiheita: