PalloTV - ”Kaikki pelit ovat näytön paikkoja, ei vain europelit”, keskikenttäpelaaja Matias Siltanen, KuPS
TULEVAT PELIT:

Ykkönen

Ykkönen

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Extra
|
05.07.2024

”Kaikki pelit ovat näytön paikkoja, ei vain europelit”, keskikenttäpelaaja Matias Siltanen, KuPS

KuPS:n nuoriso-osaston vahva esiinmarssi on ollut yksi alkukauden puheenaiheista, ja syystä. Kauden alla joukkuetta nuorettiin ja kuopiolaistettiin isolla kädellä. Silloin skeptikot kyselivät, että voiko junioreilla voittaa? Kuopiolaisnuorten vastaus on tähän mennessä ollut selkeä, kyllä voi. Banzai.

KuPS:n keskikenttäpelaaja Matias Siltanen, 17, on ollut yksi alkukauden ehdottomista sensaatioista. Hän on saanut luottoa, vastannut huutoon ja kellottanut täysiä 9-kymppisiä koko alkukauden. Eikä Siltanen todellakaan ole vain selvinnyt.  

Nuorukainen on häärännyt muutoinkin nuorekkaan KuPS:n pallollisen pelin keskiössä kuin vanhat tekijät. Parhaimmillaan kuopiolaisten nuori ryhmä on vienyt itseään kokeneempia naapureita kuin laskisankoa. Sitä on ollut ilo seurata. Kuka meistä jalkapalloihmisistä ei pidä siitä, kun nuoret pärjäävät?

PalloTV tapasi nuoren maestron ja kysyi, miten hän on itse kokenut alkukauden? Osaisiko hän odottaa sopeutuvansa liigaan ja sen vauhtiin näin nopeasti?

Mikä on ollut kaikkein haasteellisinta veikkausliigamaailmassa tähän mennessä? Kesän europelit ovat nurkan takana - minkälaisia ajatuksia ne herättävä nuoressa miehessä?

Suomessa on tähän mennessä puhuttu riittävästi siitä, että nuorille pitäisi antaa peliaikaa. Siitä on ollut helppo olla samaa mieltä ja siihen kuoroon on kaikkien ollut helppo yhtyä. Teot vain ovat tavanneet jäädä piippuun, kuten esimerkiksi viime kauden tilastot osoittavat.

Nuorille annettu peliaika on investointi pelaajien ja seuran tulevaisuuteen. Jotakin se tietenkin aina jossain vaiheessa maksaa, kun nuorille antaa tilaa. Se koskee todennäköisesti myös KuPS:aa, mutta muutakaan tietä ei ole, mikäli juhlapuheissa viljellyt tavoitteet kasvavasta pelaajakaupasta ja seurojen omavaraisuudesta halutaan joskus toteuttaa.

Kuopiossa on otettu rohkea linja. Se, kuinka paljon säästötoimet yhtälöä ohjaavat, ja kuinka paljon valittua urheiluideologiaa, on eri keskustelu. KuPS:n alkukausi on todistanut sen, että se on tehtävissä. Se, miten pitkälle se lopulta riittää sarjataulukossa, jää nähtäväksi.

Toimittaja: Junnu Leskelä
Kansikuva: Kari Väre

Artikkeliin liittyviä aiheita: