PalloTV - FC Lahden pelaajistossa muutoksia
TULEVAT PELIT:

Ykkönen

Ykkönen

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
09.07.2024

FC Lahden pelaajistossa muutoksia

Seura menettää yhden tähtipelaajistaan Bubacar Djalón. Tilalle tulee kaksi uutta nimeä - Lucas Morais (kuvassa) ja Julian Tomka.

Siirtoikkunan avauduttua FC Lahden joukkuetta on vahvistettu. Jo aiemmin mukaan liittynyt bosniahertsegovinalainen Benjamin Mulahalilovic saa seurakseen itävaltalaisen Julian Tomkan ja Suomen kentiltä tutun brassin Lucas Moraisin (kuvassa). Miinuspuolelle merkitään tähtipelaaja Bubacar Djaló, joka siirtyy vielä tuntemattomaan seuraan. FC Lahti saa Djalósta siirtokorvauksen.

Lähinnä vasempana laiturina pelaava Morais - taiteilijanimeltään Luquinhas - palaa Suomeen brasilialaisseura Amazonas FC:n riveistä. Suomessa hän pelasi ensimmäisen kerran kaudella 2020, jolloin hän siirtyi norjalaisesta Kongsvingeristä silloin Ykkösessä pelanneeseen Gnistaniin.

Morais pelasi Ykkösessä kauden 2022 puoliväliin saakka, kunnes hän siirtyi AC Ouluun entisen ja FC Lahden nykyisen valmentajan Ricardo Duarten alaisuuteen. FC Lahti on siis jo kolmas seura, jossa kaksikko tekee yhteistyötä.

Morais on pelannut 39 liigaottelua ennen siirtymistään FC Lahteen. Mustien Kuhnurien paidassa hän teki debyyttinsä Turussa eilen tullen vaihdosta kentälle ottelun tauon jälkeen.

Moraisin sopimus kestää kauden 2025 loppuun.

Tomka vahvistaa keskuspuolustusta

Julian Tomka on 27-vuotias ja 190-senttinen toppari. Hän voi pelata myös keskikentän pohjalla, johon Djalón siirtyminen pois Lahdesta jättää aukon.

FC Lahti lainaa Tomkan tämän kauden loppuun asti ulottuvalla sopimuksella SKU Amstettenista. SKU pelaa Itävallan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla.

Tomkan entisiä seuroja ovat myös SV Horn, SKN St. Pölten, SV Lafnitz, TSV Hartberg ja SV Anger sekä DSV Leoben, jossa hän pelasi seuran reservijoukkueessa.

FC Lahti on Tomkan ensimmäinen seura Itävallan ulkopuolella.

Artikkeliin liittyviä aiheita: